Tentativă de asasinat în Ucraina. Cum a fost atacat un consilier al președintelui țării

Nicu Stan 22.09.2021, 14:24

A fost tentativă de asasinat în Ucraina, împotriva unui consilier al președintelui Volodymyr Zelensky. Bărbatul a fost atacat în stil mafiot. Consilierul a scăpat cu viață, însă șoferul său a fost rănit în atac. Cum a fost atacat consilierul președintelui ucrainean, vedeți în articolul de mai jos.

Consilierul președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, la un pas să fie asasinat. Sergei Shefir a scăpat cu viață, însă șoferul lui a ajuns rănit la spital

Consilierul personal al președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a fost la un pas de moarte după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra mașinii acestuia. Bărbatul a scăpat cu viață, însă șoferul lui a fost rănit. De asemenea, mașina a fost ciuruită de gloanțe.

Atacul s-a produs, miercuri dimineața, în apropierea satului Lisnyky din afara Kievului, capitala Ucrainei. Atacatorii, care au rămas încă neidentificați, au tras zece gloanțe asupra mașinii consilierului.

Masina consilierului, ciuruita de gloante
Masina consilierului, ciuruita de gloante

Procurorul general al Ucrainei a emis un comunicat vizavi de tentativa de asasinat

Astfel, Sergei Shefir a scăpat cu viață din atac, însă șoferul mașinii a fost rănit și internat în spital, s-a anunțat printr-un comunicat emis de Irina Venediktova, procurorul general în Ucraina.

Autoritățile din Ucraina au dat publicității și mai multe imagini cu mașina ciuruită de gloanțe, scrie The New York Times.

Sergei Shefir, unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui ucrainean, Volodomir Zelenski

De asemenea, Sergei Shefir este considerat unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui ucrainean, Volodomir Zelenski. În momentul atacului de miercuri dimineață, președintele ucrainean se află într-o vizită în SUA, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, acolo unde a fost și Klaus Iohannis invitat.

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, a luat cuvântul marți noapte la Adunarea Generală ONU unde a spus, preintre altele, că restricțiile aduse de coronavirus nu trebuie să încalce drepturile omului, afirmând totodată că țara noastră luptă împotriva combaterii discriminării, precum și a antisemitismului.

Discursul lui Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU

”Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor. România rămâne ferm angajată în promovarea şi protecţia drepturilor omului la nivel mondial.

Ţara mea promovează imperativul combaterii discriminării şi a discursurilor instigatoare la ură, inclusiv a antisemitismului. Am adoptat anul acesta prima Strategie Naţională a României pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

Ce urmărește România

România va continua să lucreze pentru atingerea acestor obiective, inclusiv prin urmărirea obţinerii unui mandat la Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023 – 2025”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe