Discursul războinic al președintelui Ucrainei. Volodomir Zelenski și-a vizitat trupele în estul țării

Nicu Stan 09.04.2021, 08:04
Discursul războinic al președintelui Ucrainei. Volodomir Zelenski și-a vizitat trupele în estul țării

Discursul războinic al președintelui Ucrainei. Volodomir Zelenski și-a vizitat trupele în estul țării, acolo unde vecina Rusia execută ample manevre militare.

Ucraina se pregătește de război. Volodomir  Zelenski le-a transmis un mesaj războinoic soldaților săi

Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei, a ținut un discurs războinic în fața armatei din estul țării, după ce Rusia execută ample manevre militare chiar la graniță.

Președintele ucrainean s-a deplasat în vizită în estul Ucrainei, în contextul desfășurării de trupe ruse la granița cu țara sa și a accentuării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, dar și cu NATO, pe de altă parte.

Rusia, ample manevre militare la granita cu Ucraina
Rusia, ample manevre militare la granita cu Ucraina

Ucraina vrea să respecte armistițiul

Volodomir  Zelenski a declarat că armata ucraineană face tot posibilul pentru respectarea armistițiul în estul țării, dar se vede obligată să apere țara, dacă s-ar ivi vreo problemă. Armata ucraineană va face tot posibilul pentru apărarea țării şi menţinerea armistiţiului în Donbas, a spus Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

”Vizita are loc în zone în care armistiţiul a fost încălcat în ultimele zile şi are rolul menţinerii spiritului de luptă”, a comunicat Preşedinţia Ucrainei.

Anul acesta, în zonă, au murit 25 de oameni

Un soldat ucrainean a fost ucis joi în confruntări cu insurgenţi proruşi, astfel că bilanţul din 2021 a ajuns la 25 de morţi în rândul armatei ucrainene.

Ucraina şi Rusia se acuză una pe alta de încălcarea armistiţului în estul Ucrainei. De asemenea, Rusia continuă să strângă efective militare importante în apropierea frontierelor cu Ucraina, creând riscuri pentru securitatea ţării, după cum spunea săptămâna trecută Ruslan Homciak, şeful

Ucraina anunță că armistițiul este călcat frecvent

Statului Major al armatei ucrainene. Acesta a denunţat şi încălcarea armistiţiului de către insurgenţii proruşi în regiunile separatiste de la est de Ucraina.

În plus, șeful Statului Major al armatei ucrainene a anunțat că Rusia are nu mai puțin de 37.500 de militari în regiunea Crimeea, anexată în 2014, iar în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk sunt încă 28.000 de insurgenţi separatişti proruşi comandaţi de Moscova.

Câți oameni au murit până acum în urma conflictului cu Rusia

Astfel, Ruslan Homciak a denunţat încălcarea constantă a armistiţiului din estul Ucrainei de către insurgenţii separatişti proruşi. Bilanţul conflictului separatist, care a izbucnit în 2014 în estul Ucrainei, a ajuns la circa 14.000 de morţi.

De altfel, Germania a cerut,ieri, Rusiei reducerea prezenţei militare din apropierea frontierelor Ucrainei, în cursul dicuției pe care cancelarul Angela Merkel a avut-o cu Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Vladimir Putin spune că Ucraina provoacă

Kremlinul a anunțat că ”preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel sunt preocupaţi de escaladarea tensiunilor”. Vladimir Putin a denunţat, în discuția avută cu Angela Merkel, ”provocările” Ucrainei, care, în opinia lui, ar dori ”agravarea situaţiei pe linia de contact”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI