Temperatura apei mării pentru săptămâna 6 – 12 iulie în Mamaia, Eforie, Costinești, Vama Veche

Daria Petrescu 06.07.2020, 19:41
Temperatura apei mării pentru săptămâna 6 – 12 iulie în Mamaia, Eforie, Costinești, Vama Veche

Ne aflăm în plin sezon estival, așa că stațiunile de pe litoralul românesc își așteaptă turiștii. Pentru cei dornici de vacanță în perioada 6-12 iulie, trebuie să știe că vremea va fi perfectă de plajă, chiar dacă în unele zone sunt anunțate și ploi scurte. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, însă, vremea rămâne în continuare foarte frumoasă. Temperatura Mării Negre va fi și ea ridicată, numai bună de bălăceală. Așa că, iată ce temperatură va avea marea, în săptămâna aceasta, în Mamaia, Eforie, Costinești, Vama Veche.

Vremea în săptămâna 6-12 iulie va fi perfectă de plajă

Pentru turiștii care se află deja pe litoral și vor să petreacă timpul în valurile Mării Negre, dar și pentru cei care și-au organizat vacanța și sunt gata de drum, iată ce temperature va avea apa în perioada 6-12 iulie 2020.

O briză caldă se va resimți în cele mai importante stațiuni de pe litoralul românesc. Putem spune că aerul este aproape irespirabil, meteorologii anunțând deja un cod galben de caniculă. Pe alocuri, vor apărea și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

O briză caldă se va resimți în cele mai importante stațiuni de pe litoralul românesc
O briză caldă se va resimți în cele mai importante stațiuni de pe litoralul românesc

În plin sezon estival, hidrologii au actualizat prognoza pentru Marea Neagră pentru următoarele zile.  Temperatura apei mării în săptămâna 6-12 iulie 2020, în funcție de stațiune, se va menține în jurul valorii de 26 de grade Celsius, plus sau minus. Deci, apa este perfectă, așa că bucurați-vă de o perioadă minunată în luna lui cuptor.

Stațiunile de pe litoralul Românesc sunt apreciate și de turiștii străini

Stațiunea Mamaia este una dintre cele mai cunoscute de pe litoralul românesc. Viața de noapte a stațiunii are opțiuni pentru toată lumea. Acesta este și motivul pentru care este extrem de tinerii dornici să-și piardă nopțile la malul Mării.

Eforie este stațiunea unde domnește liniștea, asta datorită locului în care este poziționată, lângă Lacul Techirghiol.  Eforie este împărțită în două: Eforie Nord și Eforie Sud. Acestea atrag de obicei  familii cu copii. Aici, turiștii sunt puțin mai izolați și mai liniștiți decât în stațiunea Mamaia.

Stațiunea Costinești rămâne în continuare vacanța pentru cei cu buget redus. Locul atrage în general tineri studenți, iar parcul de distracții centar este la mare căutare. Așa că, dacă vreți să vă distrați puteți alege Costineștiul pentru o vacanță reușită.

Vama Veche este o altă stațiune populară printre tineri. Se află foarte aproape de granița cu Bulgaria și este plin aproape în fiecare vară. De altfel, Vama Veche a fost primul loc în care au ajuns mii de turiști, imediat după relaxarea restricțiilor, cauzate de pandemia de coronavirus. Indiferent de cum va fi vremea, distracția este în toi, iar Marea Neagră își așteaptă turiștii atât din țară cât și din strainătate. Așa cum se întâmplă în fiecare an.

 

Urmăriți Impact.ro și pe