Televiziunea din România care își construiește studiouri de 600.000 de euro. E un nume mare pe piața internațională

Ioana Bucur, George Capoeanu 30.06.2021, 17:54
Televiziunea din România care își construiește studiouri de 600.000 de euro. E un nume mare pe piața internațională

Care este televiziunea din România care se pregătește să își construiască studiouri de aproape 600.000 de euro. Vorbim despre un nume uriaș pe piața internațională.

Televiziunea din România care își construiește studiouri de 600.000 de euro

Universitatea Politehnică din București (UPB) a lansat în SICAP un contract în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, adică aproape 600.000 de euro, pentru construirea unor studiouri de știri pentru postul de televiziune Euronews, lucrări ce se vor desfășura la sediul UPB din Bulevardul Iuliu Maniu nr. 1 – 3, corp A, etajele 8 și 9.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iulie. Pentru alegerea dosarului câștigător, se va ține cont, în proporție de 70%, de preț, și 30%, de timpul cel mai scurt de executare a lucrărilor. Durata estimată a contractului este de șase luni, având în vedere faptul că televiziunea ar urma să emită din acest an, așa cum a anunțat chiar rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Politehnica a mai organizat o altă licitație, în luna aprilie a acestui an, pentru dotarea cu echipamente specifice de televiziune. Ofertele primite vor fi în evaluare până la începutul lunii septembrie. Licitația a vizat achiziția de sistem de producție știri, sistem de emisie, studio de televiziune și servicii de mentenanță pentru o durată de minim 36 luni, confom specificațiilor caietului de sarcini.

„Necesitatea achiziției rezidă din contextul parteneriatului UPB-Euronews pentru a crea Euronews România – o nouă televiziune de știri cu un caracter înalt de independență, transparență în activitatea desfășurată, cu caracter policultural, bazată pe valori europene. Pe lângă scopul comercial și de promotor al valorilor europene prin oferta unui jurnalism de calitate și independent, televiziunea realizată are și o componentă educativă prin practică studențească la nivelul universității”, se explică în caietul de sarcini a licitației pentru echipamente.

Televiziunea din România care își construiește studiouri de 600.000 de euro
Euronews Romania, studiouri de aproape 600.000 de euro

Știri regionale și internaționale, o echipă formaă din aproape o sută de oameni

Prin parteneriatul semnat cu Universitatea Politehnică din București, Euronews va lansa Euronews Romania, o televiziune nouă, ce se va adresa publicului vorbitor de limba română. Postul de știri, ce ar trebui să se lanseze până la finalul acestui an, va avea echipă proprie de jurnaliști și corespondenți din toată țara, dar și de la Bruxelles. Până la debut, echipa va ajunge la peste o sută de angajați la nivel local.

Directorul de proiect al Euronews Romania este Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru, viceprimar la sectorul 6 din partea PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...