Un prezentator de la TVR dă în judecată televiziunea publică. Ce speră să câștige în instanță

Iancu Andreea, Iulia Statie 21.06.2021, 19:10
Un prezentator de la TVR dă în judecată televiziunea publică. Ce speră să câștige în instanță

În cadrul TVR a izbucnit un nou scandal, după ce un prezentator dă în judecată televiziunea publică. Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii România 9, a inițiat o acțiune împotriva conducerii postului la care activează, după ce formatul pe care îl prezintă a fost mutat în cadrul programului TVR, la o oră diferită decât cea la care fusese lansată inițial. În plus, mai multe ediții au fost anulate în ultimele săptămâni. Astfel, Cristache a decis să ia calea legală și să apeleze al autorități pentru rezolvarea acestei chestiuni.

Un prezentator TVR dă în judecată televiziunea publică. Ce speră Ionuț Cristache să câștige în instanță

Televiziunea publică este protagonista unui nou scandal, după ce un prezentator al TVR a decis să își caute dreptatea și dă în judecată postul TV. Potrivit informațiilor furnizate de paginademedia.ro, Cristache a înaintat o acțiune la Judecătoria Sectorului 1. Prezentatorul a apelat la o Ordonanță Președințială care să anuleze o hotărâre a Comitetului Director al TVR, prin care emisiunea sa a fost mutată în cadrul programului, de la ora 21:00 la ora 17:00.

Sursa citată susține că Doina Gradea, fostul șef al TVR, se regăsește în dosarul menționat în calitate de martor. De asemenea, cauza, care se află pe ordinea Judecătoriei Sectorului 1, urmează să fie judecată mâine. Deși situația emisiunii România9 este cunoscută în rândul publicului telespectator și nu numai, Ionuț Cristache nu a comentat modificările care l-au determinat să apeleze la instanță. Totodată, potrivit paginademedia.ro, nici oficialii TVR nu au avut mențiuni în cazul procesului cu Cristache.

Motivul pentru care un prezentator TVR dă în judecată televiziunea publică
Ionuț Cristache, prezentatorul emisiunii România9

Emisiunea România9, scoasă de pe post de trei ori

Începând de astăzi, 21 iunie, emisiunea România9 urmează să fie difuzată la TVR 1 începând cu ora 17:00 și nu de la 21:00 cum erau obișnuiți telespectatorii. Această decizie vine ca urmare a unor „motive editoriale” și a aparținut Comitetului Director, conform aceleiași surse. În plus, după ce emisiunea moderată de Ionuț Cristache a fost într-un alt interval orar, aceasta a și dispărut de pe post de trei ori în ultimele săptămâni. Postul de televiziune publică programase ediții speciale ale unor emisiuni și astfel a decis scoaterea din grilă a câtorva dintre edițiile România9.

Deranjat de situația formatului moderat de el, Cristache a încercat să facă haz de necaz și astfel a realizat un promo.  Pentru că emisiunea sa înlocuiește în prezent un serial coreean, realizatorul a pregătit un promo în care personaje sunt preşedintele Iohannis, premierul Florin Cîţu sau fostul realizator Rareş Bogdan. Dacă totuși va reuși să câștige în instanță, emisiunea lui Cristache va trebui să fie mutată înapoi la ora de difuzare obișnuită, adică 21:00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...