Tehnologia care va conduce lumea, în opinia lui Bill Gates. A fost lansată recent

Ioana Bucur 22.01.2023, 17:01
Tehnologia care va conduce lumea, în opinia lui Bill Gates. A fost lansată recent

Omul care a contribuit decisiv la schimbarea modului în care lucrăm, comunicăm și ne petrecem timpul liber a dezvăluit care este, în opinia sa, tehnologia care va conduce lumea. Bill Gates nu vorbește despre vreun proiect în stadiu de dezvoltare, ci despre un sistem ce a fost deja lansat.

„Va fi schimbarea cea mare”

Într-un dialog purtat cu un utilizator al platformei Reddit, Bill Gates, fondatorul Microsoft, a dezvăluit care este sistemul ce va sta la baza următoarei revoluții din industria tehnologiei.

Omul de afaceri american a mărturisit că metaversul visat de Mark Zuckerberg și Web3 sunt concepte spectaculoase, însă nu se pot compara cu Inteligența Artificială (AI).

„Salut, Bill. Cu mulți ani în urmă, cred că în jurul [anului] 2000, te-am auzit spunând că oamenii supraestimează cum va fi Internetul peste cinci ani, dar subestimează cum va fi peste 10 ani. Există vreo tehnologie-mamut gata să schimbe totul? Orice tehnologie – nu doar Internetul”, a întrebat un utilizator pe platforma Reddit.

Răspunsul lu Bill Gates nu s-a lăsat așteptat prea mult timp. Milionarul a spus că, din punctul său de vedere, „Inteligența Artificală va fi schimbarea cea mare”.

În timp ce metaversul creat de Mark Zuckerberg – un univers digital în care oamenii se conectează, lucrează și se joacă – nu s-a bucurat de succesul sperat, ChatGPT – un chatbox de la OpenAI – a stârnit interesul întregii lumi.

Tehnologia care va conduce lumea, în opinia lui Bill Gates. A fost lansată recent
Bill Gates

Bill Gates, despre tehnologia care va conduce lumea

Numeroase voci susțin că tehnologia lansată recent poate detrona modelul de business al Google, serviciul folosit de toți oamenii de pe Pământ atunci când caută un răspuns la o întrebare.

Inteligența Artificială a făcut deja progrese uriașe. Jurnaliștii de la Interesting Engineering au scris despre un sistem bazat pe AI, dezvoltat de un start-up, care este pe cale să apere primul caz în fața unei instanțe din SUA. Se spune că tehnologia ar trebui să opereze în timp real și să poată oferi răspunsuri acuzatului prin intermediul unor căști.

Și chinezii folosesc Inteligența Artificială, tehnologia fiind utilizată pentru a simula jocuri de război pentru operațiunile de invazie din Taiwan, prin care navele americane sunt monitorizate și contramăsuri electronice sunt lansate.

Bill Gates nu s-a referit la utilizările AI în domeniul militar, spunând că este impresionat de Inteligența Artificială generativă, adică o tehnologie care poate crea conținut nou.

Fondatorul Microsoft este convins că sistemul va avea un impact major asupra educației și sistemului de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...