Bill Gates și vremurile în care trăim: cum vede miliardarul viața în 2023, ce previziuni are

Gabriel Peneș 17.01.2023, 11:42
Bill Gates și vremurile în care trăim: cum vede miliardarul viața în 2023, ce previziuni are

Bill Gates s-a aflat, de-a lungul pandemiei, în centrul multor teorii ale conspirației legate de aceasta. Dar miliardarul fondator al Microsoft a continuat să-și susțină punctele de vedere referitoare la starea generală a planetei. Acest tip de previziuni le-a făcut și în privința anului 2023, a viitorului, în general, punând accent pe pericolul adus de încălzirea globală și necesitatea creării unor sisteme publice de sănătate decente. În plus, Gates militează pentru supraimpozitarea oamenilor foarte bogați, el însuși dorind să-și doneze o bună parte din avere.

Bill Gates și vremurile în care trăim

Bill Gates este în continuare conectat la realitățile lumii în care trăim, chiar dacă s-a retras de ani buni de la conducerea gigantului tech pe care l-a înființat, Microsoft.

El a luat poziție, recent, în legătură cu concluziile pesimiste ale Raportul anual al Forumului Economic Mondial, realizat în 2022 împreună cu firma de servicii profesionale Marsh McLennan şi Zurich Insurance Group,

În acesta se atrage atenția asupra faptului că războiul din Ucraina și pandemia de Covid-19 au amplificat criza energetică ce a îngenunchiat bătrânul continent. În plus, a stat în spatele penuriei de alimente care nu s-a terminat încă și a ridicat inflația printre cele mai arzătoare probleme globale.

În consecință, recesiunea globală rămâne un rezultat probabil pentru acest an. La această recesiune se adaugă continuarea războiului din Ucraina, factori care ar putea transforma 2023 în unul din cei mai dificili ani pentru a trăi.

Bill Gates și vremurile în care trăim: cum vede miliardarul viața în 2023, ce previziuni are
Bill Gates are încredere în perspectivele inteligenței artificiale, dorește suprataxarea celor foarte bogați și vrea să-și doneze cea mai mare parte a averii, care acum se ridică la 118 miliarde de dolari

Cum vede miliardarul viața în 2023, ce previziuni are

Miliardarul Bill Gates nu este de acord cu această profeție sumbră, relatează Fortune. Dimpotrivă, miliardarul consideră că acum este, de departe, cea mai bună perioadă din istorie pentru a trăi.

„Dacă ne referim la cel mai bun timp pentru a trăi, putem spune că acum este, de departe, cel mai bun moment pentru a trăi”, a declarat filantropul și co-fondatorul Microsoft, răspunzând la o întrebare despre perioada sa istorică preferată, în timpul celei de-a 11-a ediții a „Ask Me Anything”, găzduită de Reddit.

Gates a răspuns că i se pare „fascinantă” orice perioadă de inovație științifică și că se așteaptă ca anii care vin să stea sub semnul descoperirilor.

Totuși, în privința noilor tehnologii, Bill Gates nu este prea entuziasmat de perspectivele Metaversului și nici de ideea transformării radicale a internetului prin Web3, chiar dacă multe companii precum Meta face investiții fabuloase și pierd sume fabuloase pe aceste scenarii. În schimb, el mizează pe AI și nenumăratele ei aplicații, inclusiv ChatGPT.  ”Inteligența artificială este cea mai importantă”, a spus el.

Vizavi de amenințările cu care se confruntă planeta, schimbările climatice și accesul global la servicii decente de sănătate publică i se par cele mai arzătoare unuia dintre cei mai bogați oameni ai lumii. El a adăugat că ultrabogații ar putea fi ținuți sub control, fiind puși să plătească taxe mai mari. De asemenea, i-a sfătuit pe alți miliardari să-i urmeze exemplul și să-și doneze toată averea, din vreme.

„În ceea ce-i privește pe oamenii foarte bogați, cred că ar trebui să plătească taxe mai mari și ar trebui să-și doneze averea, din timp”, a scris el, răspunzând unei întrebări despre ce ar trebui să facă miliardarii cu averile lor. „A fost foarte satisfăcător pentru mine și este principala mea preocupare în acest moment.”

În luna iulie a anului trecut, într-un mesaj pe Twitter, Bill Gates a anunțat transferul a 20 de miliarde de dolari către fundația „Bill and Melinda Gates Foundation”, pentru a-i permite acesteia să își crească cheltuielile, în acțiunile pe care le derulează, de la 5 la 9 miliarde de dolari pe an, începând cu 2025.

„Uitându-mă în viitor, plănuiesc să îmi direcționez toată averea către fundație. Voi coborî în topul celor mai bogați oameni de pe planetă și într-un final nu voi mai face parte”, a spus fondatorul Microsoft.

Bill Gates, cu o avere cotată încă la 118 miliarde de dolari, și-a luat angajamentu,l anul trecut, să-și cedeze averea Fundației Gates. El a fondat, de asemenea, în 2010, „The Giving Pledge” alături de prietenul său miliardar, Warren Buffett, și de fosta soție Melinda Gates, pentru a încuraja miliardarii să se angajeze să renunțe la cea mai mare parte a averii lor. Totuși, în 2022, doar 5 miliardari s-au angajat să se alăture „Giving Pledge”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....