Concedieri masive la Microsoft: ce s-a întâmplat cu ”imperiul” lui Bill Gates

Gabriel Peneș 19.10.2022, 15:56
Concedieri masive la Microsoft: ce s-a întâmplat cu ”imperiul” lui Bill Gates

Microsoft se alătură altor mari companii de tehnologie ce sunt nevoite să pună „pe liber” angajați. Se pare că aproximativ 1.000 de persoane au fost concediate de gigantul tech fondat de Bill Gates și Paul Allex în 1975. Recentul val de concedieri vine pe fondul unui mediu global înăsprit, a temerilor de recesiune, precum și a unei „ierni tehnologice” care i-a făcut pe investitori din ce în ce mai precauți cu privire la riscurile pe care și le asumă.

Concedieri masive la Microsoft

Fondat de Bill Gates și Paul Allen în 1975, Microsoft este nevoit să concedieze o parte a angajaților. Măsura a fost confirmată de un purtător de cuvânt al companiei.

„Ca toate companiile, ne evaluăm prioritățile de afaceri în mod regulat și facem ajustări structurale în consecință. Vom continua să investim în afacerea noastră și să angajăm în domenii cheie de creștere în anul următor”, a spus acesta, conform Axios.

Deși gigantul tehnologic nu a spus ce divizii au fost afectate și câți oameni au fost concediați, se bănuiește că este vorba despre o mie de persoane, mai scrie sursa citată. Unii dintre angajații disponibilizați au apelat la Twitter și Blind, printre alte forumuri online, pentru a dezvălui că locurile de muncă le-au fost tăiate.

Recentul val de concedieri vine pe fondul unui mediu global înăsprit, a temerilor de recesiune, precum și a unei „ierni tehnologice” care i-a făcut pe investitori din ce în ce mai precauți cu privire la riscurile pe care și le asumă.

Ce s-a întâmplat cu ”imperiul” lui Bill Gates

Tom Warren, de la The Verge, a menționat, într-un articol, că reducerile de locuri de muncă au inclus persoane din grupurile Experience și Dispozitive, Xbox, dar și juridice, unii dintre ei erau aparent veterani din companie. După cum notează Axios, reducerile de locuri de muncă au avut loc la niveluri și regiuni, ceea ce înseamnă că și muncitorii din afara SUA au suferit aceeași soartă.

Microsoft a dat semne că vrea să opereze folosind forță de muncă mai puțină în acest an, așadar a oprit angajările pentru grupurile Windows, Office și Teams, invocând nevoia de a reajusta prioritățile de personal. În iulie, spre exemplu, a concediat mai puțin de un procent din cei 180.000 și apoi a eliminat listele de locuri de muncă deschise pentru grupurile de securitate și cloud Azure.

Compania de la conducerea căreia Bill Gates s-a retras încă din 2008 e doar încă una pe lista giganșilor tech ce au procedat la restructurări de personal. Google și-a „înghețat” angajările din cauza a ceea ce CEO-ul Sundar Pichai a numit „perspective economice globale incerte”.

Între timp, Meta, fostul Facebook, a început, la rândul său, să reducă numărul angajaților și să reorganizeze echipele pentru a reduce costurile. Încă din luna iulie, compania a cerut șefilor de departamente să identifice angajații cu „performanțe scăzute” pentru a-i pune „pe liber”.

„Am sperat că economia va fi mult mai stabilizată deja, dar din ce putem observa nu se întâmplă deloc acest lucru, așa că trebuie să avem un plan conservator”, a spus Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO Meta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....