Tartă rapidă cu caise, gata în 30 de minute. Cum pregătești o rețetă savuroasă, perfectă pentru vară

Andra Daoud 27.06.2022, 12:59
Tartă rapidă cu caise, gata în 30 de minute. Cum pregătești o rețetă savuroasă, perfectă pentru vară

Deserturile cu fructe de sezon sunt ideale pentru vară, iar unele dintre ele se prepară extrem de rapid și ușor. Este și cazul acestei tarte cu caise, gata în 30 de minute, răcoroasă și savuroasă. Este genul de desert cu care îți poți impresiona atât familia, cât și musafirii. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie.

Rețetă de tartă cu caise, gata în 30 de minute

Caisele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de sezon. În această perioadă, se găsesc peste tot, în piețe, în supermarketuri și în grădini, iar din ele pot fi preparate o mulțime de deserturi savuroare, precum și gem, dulceață sau compot.

Tarta rapidă cu caise pe care v-o propunem astăzi este ideală dacă aveți la îndemână câteva fructe coapte. Interesant este că puteți înlocui caisele cu orice fructe doriți, iar rețeta poate fi adaptată în funcție de gusturi și de ce aveți la îndemână în momentul respectiv.

Ingrediente:

  • 10 caise coapte
  • 50 g zahăr brun

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 75 g făină de migdale
Tarta rapida cu caise, gata in 30 de minute. Cum pregatesti o reteta savuroasa, perfecta pentru vara
Caisele pot fi integrate in deserturi de sezon

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se pune zahărul brun într-o cratiță sau formă de tartă. Se dă la cuptor până când zahărul s-a topit, după care se rotește cratița astfel încât caramelul să ajungă pe toată suprafața ei. Se spală caisele, se taie în jumătăți, se îndepărtează sâmburii și se pun în formă, peste caramel.

Separat, se bat cu mixetul ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat, precum și un praf de sare. Se adaugă treptat făina, făina de migdale și praful de copt. Amestecați bine, după care puneți și untul topit și omogenizați totul.

Aluatul astfel obținut se toarnă în tavă peste caise și caramel și se dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea și, dacă aceasta iese curată, înseamnă că aluatul s-a copt și tarta este gata. Dacă nu, mai lăsați-o la cuptor pentru încă 5 minute.

Se scoate tava din cuptor și se răstoarnă, astfel încât caisele să vină deasupra. Dacă o lăsați să se răcească în tavă, se poate răsturna și ulterior, doar că va fi nevoie să puneți vasul în apă fierbinte pentru câteva minute, deoarece caramelul se va întări și se va lipi de pereții vasului, fiind nevoie să îl topiți puțin pentru a-l desprinde de vas. Tarta cu caise și caramel se servește ca atare sau cu o cupă de înghețată de vanilie deasupra. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe