Țările în care românii vaccinați pot intra fără test covid și fără carantină. Trebuie doar să prezinte dovada că sunt imunizați complet

Ana Anitoiu 20.05.2021, 15:56
Țările în care românii vaccinați pot intra fără test covid și fără carantină. Trebuie doar să prezinte dovada că sunt imunizați complet

Românii vaccinați împotriva coronavirusului pot intra fără test Covid-19 și fără să fie nevoiți să stea în carantină în 11 țări. La granițele acestor state, li se cere să prezinte doar dovada că sunt imunizați cu ambele doze sau doza unică, în cazul serului de la Johnson & Johnson.

În ce țări pot intra românii vaccinați fără test covid și carantină

Mai exact, românii vaccinați împotriva coronavirusului cu cele două doze necesare, la serul de la Pfizer- BioNTech, Moderna și AstraZeneca, sau cu doza unică de la Johnson & Johnson, pot intra fără test Covid-19 și carantină în următoarele țări: Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Islanda, Slovenia, Lituania și Polonia.

Ca să aibă acces în aceste țări fără restricții, românii complet imunizați împotriva coronavirusului trebuie să prezinte adeverințele necesare pentru a face dovada vaccinării. Este vorba despre adeverința ce i se dă fiecărei persoane după administrarea serului. Documentul, ce conține date precum data vaccinării, lotul vaccinului sau tipul de vaccin administrat şi date de identificare poate fi descărcat şi de pe site-ul adulti.renv.ro, pentru format electronic.

Tarile in care romanii vaccinati pot intra fara test covid si fara carantina. Trebuie sa prezinte dovada ca sunt imunizati
O persoana vaccinata de un cadru medical

Florin Cîțu: ”La 1 iunie vor exista relaxări”

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că la data de 1 iunie românii se vor putea bucura de noi relaxări ale restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Premierul a spus că, din punctul său de vedere, românii au înţeles să se imunizeze anti-Covid-19, mai ales pentru sănătatea lor și a familiilor lor și pentru a trăi o viață mai bună.

”În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem cinci milioane (de persoane vaccinate în România – n.r.), dar nu acesta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la reducerea ratei de infectare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Pragul de 4.000.000 de vaccinați în România, depășit

Pragul de 4.000.000 de vaccinați a fost depășit marți, 18 mai, în România. Până miercuri, 19 mai, numărul persoanelor imunizate anti-Covid-19 a ajuns la 4.029.619, după ce a crescut cu 94.417, în decurs de 24 de ore. Vezi aici ce a declarat Klaus Iohannis despre încheierea pandemiei de coronavirus în România!

De la începutul campaniei de imunizare împotriva coronavirusului în România, 1.033.132 de persoane au primit o singură doză de vaccin (756.651 Pfizer, 91.331 Moderna și 139.813 AstraZeneca, respectiv 45.337 Johnson & Johnson – doză unică). Alte 2.996.487 de persoane au primit și rapelul (2.453.258 Pfizer, 253.200 Moderna și 290.029 AstraZeneca). Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția campaniei de imunizare împotriva coronavirusului, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...