Țările din Europa cu restricţii minime. Acestea sunt destinaţiile în care românii pot merge în concediu în 2021

Nicu Stan 14.06.2021, 12:23

Țările din Europa cu restricţii minime. Acestea sunt destinaţiile în care românii pot merge în concediu în 2021 fără prea multe probleme. Care sunt acestea, vedeți în articolul de mai jos.

Idei de concediu 2021. Ce țări au măsuri mai relaxate în ceea ce privește pandemia de coronavirus

Acestea sunt țările din Europa care au restricţii minime în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Destinaţiile ar fi ideale pentru românii care vor să plece în străinătate în concediu în 2021.

Dacă sezonul turistic din 2020 a fost, în mare parte, anulat de pandemia de coronavirus, anul acesta pare că lucrurile sunt mult mai liniștite. Astfel, pentru locuitorii europeni, opțiunile de vacanță în acest an sunt mult mai bogate. Sunt țări unde barurile, restaurantele și atracțiile turistice sunt deschise, iar regulile de intrare pe teritoriu sunt mai facile, conform Euronews.

Croatia, una dintre destinatiile cu restrictii mai usoare
Croatia, una dintre destinatiile cu restrictii mai usoare

Destinații cu restricții mai ușoare

Astfel, șapte țări considerate destinații turistice preferate din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști europeni, însă fiecare are propriul său set de reguli și restricții anti-coronavirus, unele mai ușoare, altele mai grele.

Majoritatea acestor destinații permit, de asemenea, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedește că persoana a trecut prin boala COVID. Printre țările care încurajează turismul se regăsesc: Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru și Portugalia.

Concediu în Grecia

Grecia nu permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor europeni decât dacă aceștia prezintă certificat de vaccinare anti-Covid, test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boală. Cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu intră în carantină.

În Grecia, barurile și restaurantele sunt deschise și nu există restricții de circulație pe timp de noapte.

Concediu în Muntenegru

Muntenegru este o altă destinație care s-a redeschis de curând pentru turiști  din țările UE. Aceștia pot intra pe teritoriul Muntenegrului cu un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, precum și certificatul de vaccinare sau dovada trecerii prin boală.

Concediu în Portugalia

De asemenea, Portugalia este deschisă pentru cetățenii și rezidenții UE, care trebuie să se prezinte la intrare  cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore. Același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira.

Concediu în Croația

Croația este cunoscută pentru apele sale limpezi și albastre, precum și pentru sutele de insule ce pot fi vizitate. Este deschisă turiștilor care fac dovada unui test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada trecerii prin boala COVID sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii care vin din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării. Detalii despre celelalte țări pot fi găsite pe pagina ministerului de Afaceri Externe.

Urmăriți Impact.ro și pe