Târgul de Crăciun din București nu va mai fi gratis. Cât costă biletul de intrare

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 12.11.2021, 21:19
Târgul de Crăciun din București nu va mai fi gratis. Cât costă biletul de intrare

Târgul de Crăciun din București din acest an nu va mai fi gratis, ca în edițiile anterioare. Primăria Capitalei a anunțat cât costă biletul de intrare la evenimentul ce va avea loc în perioada 6 noiembrie – 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piața Universității.

Cât costă biletul la Târgul de Crăciun din București

Primăria Capitalei a anunțat că biletele la cea de-a 14-a ediție a Târgului de Crăciun din București vor fi contracost pentru toți vizitatorii, în afară de copiii cu vârsta de până la 12 ani. Prețurile stabilite sunt de 5 lei, pentru tichetele cumpărate online, și de 7 lei, pentru cele cumpărate fizic, la intrare.

Biletele online pentru Târgul de Crăciun din București sunt disponibile începând de astăzi, iar casa de bilete va funcționa pe toată perioada de desfășurare a evenimentului.

”În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan, precizând că a vorbit cu membrii Consiliului General despre o posibilă reducere a taxelor pentru ocuparea domeniului public, doar în acest an.

”Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a adăugat el.

Targul de Craciun din Bucuresti nu va mai fi gratis. Cat costa biletul de intrare
Targul de Craciun din Piata Constitutiei, Bucuresti, 2018. Sursa foto: Inquam Photos/ Mircea Manole

Cine va putea intra la Târgul de Crăciun din București

De asemenea, Primăria Capitalei a anunțat că anul acesta, la Târgul de Crăciun din București vor putea intra, în limita a 30% din capacitatea spațiului, doar persoanele vaccinate împotriva coronavirusului pentru care au trecut 10 zile de la încheierea schemei complete de imunizare, respectiv cele care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, în baza prezentării Certificatului Digital European Covid-19.

La târg vor putea intra și copiii cu vârsta de până la 12 ani, însoțiți de o persoană majoră vaccinată împotriva coronavirusului sau aflată între a 15-a zi și a 180-a zi după confirmarea infectării. Persoanele care vin din state membre ale Uniunii Europene trebuie să prezinte Certificatului Digital European Cobid-19.

Primăria Capitalei a mai anunțat că măștile de protecție vor fi obligatorii la Târgul de Crăciun din București. Va fi admisă o excepție pentru copiii cu vârste mai mici de cinci ani. În plus, la intrare, toți vizitatorii vor trece printr-un triaj observațional sau termoscanare.

Conform Primăriei, ca de obicei, la Târgul de Crăciun din București vizitatorii vor putea cumpăra produse artizanale, decorațiuni și ornamente, cozonaci, plăcinte, prăjituri și alte dulciuri, băuturi și gustări calde. Vezi AICI ce se va întâmpla cu luminițele de Crăciun de anul acesta!

Urmăriți Impact.ro și pe