Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a lăsat fără ajutor de căldură. Ce gafă ar fi făcut actualul primar general

Nicu Stan 12.11.2021, 14:07
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a lăsat fără ajutor de căldură. Ce gafă ar fi făcut actualul primar general

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de căldură în această iarnă. Actualul primar general al Capitalei ar fi comis o mare gafă, astfel că mulți dintre locuitorii Capitalei vor avea de suferit.

Gabriela Firea, noi acuzații la Nicușor Dan. Acesta i-ar fi lăsat pe bucurșteni fără ajutoare de căldură

Nicușor Dan i-ar fi lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură în această iarnă, crede Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului.

Bucureștenii care ar fi trebuit să beneficieze de ajutor la factura de încălzire în această iarnă nu vor mai putea beneficia de sprijinul financiar pentru că Nicușor Dan ar fi redactat greșit cererea către guvern.

Nicusor Dan i-ar fi lasat pe bucuresteni fara ajutoare de caldura
Nicusor Dan i-ar fi lasat pe bucuresteni fara ajutoare de caldura

Bucureștiul nu figurează pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului

“Performanță de dreapta! Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldura din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern.

Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin.

Primarii din țară trimit solicitări de ajutor către Guvern de câteva săptămâni

Bucureștiul, orașul cu cei mai mulți locuitori racordați la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la ușă. Primarului general Nicușor Dan nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de bucureșteni. Sunt 600.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare și aproape 10.000 de instituții.

De câteva săptămâni, primarii din țară trimit solicitări de ajutor către Guvern. De două săptămâni știm că bucureștenii vor plăti facturi duble la căldură și Nicușor Dan a stat cu mâinile în sân”, a scris Gabriela Firea pe pagina personală de socializare.

Nicușor Dan a trimis cererea de ajutor din fondul de rezervă cu o zi înainte

Fostul primar îl acuză pe actualul primar de lipsă totală de interes, spunând că ajunsă chiar și pe ultima sută de metri cererea putea fi luată în considerare dacă măcar ar fi fost bine scrisă. Lucru care nu s-a întâmplat deloc așa.

”Cererea de ajutor din fondul de rezervă al Guvernului a fost trimisă de Nicușor Dan cu doar o zi înainte de ședința în care au fost aprobate sumele. Și poate că ar fi fost luată în seamă dacă nu era complet greșită.

Cum a procedat primarul Gabriela Firea în ultimele 2-3 ierni

Nicușor Dan a cerut 968 de milioane de lei în AVANS pentru acoperirea creșterii la energia termică. Total greșit și de neluat în seamă de specialiștii din ministere. Legal, pot fi ceruți bani din fondul de rezervă al Guvernului doar pentru RESTANȚE sau PLATA ÎN AVANS A GAZELOR.

Așa cum am făcut eu în ultimele două-trei ierni. Nici un Guvern nu va plăti pentru estimări sau sume scoase din burtă. Nicușor Dan declară, în documentul oficial, că nu sunt restanțe și nici gaze de plătit în avans.

Bucureștenii vor avea de suferit

Acesta e motivul pentru care Bucureștiul a primit ZERO lei ajutor financiar, iar bucureștenii vor scoate bani din buzunar pentru a acoperi tarifele crescute la gigacalorie. Facturile vor fi duble și încă nu s-a aprobat creșterea tarifului de distribuție a căldurii.

Încă o dovadă de habarnism din partea primarului general Nicușor Dan, iar singurii care vor suferi cu adevărat sunt bucureștenii, care l-au votat sau nu!”, mai crede Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe