Nicuşor Dan, despre luminiţele de Crăciun din Bucureşti de anul acesta. „Suntem în discuții”

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 10.11.2021, 20:03
Nicuşor Dan, despre luminiţele de Crăciun din Bucureşti de anul acesta. „Suntem în discuții”

Nicuşor Dan a dezvăluit ce se va întâmpla cu luminițele de Crăciun din Capitală de anul acesta. Primarul General a spus ce buget a alocat pentru ca Bucureștiul să arate festiv. Bucureștenii dintr-un sector primesc o veste proastă.

Nicușor Dan, despre luminițele de Crăciun din acest an

Potrivit Primarului General al Capitalei, nu se vor cheltui bani pentru noi instalații de iluminat, dar se va aloca o sumă importantă ca să fie montate cele care au fost cumpărate în anul 2018 și se află pe stoc la Compania Municipală Iluminat Public. În total sunt aproximativ 3.100 de instalații.

”Noi avem niște luminițe ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem. Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci. Punem numai în centru.

Am dat comanda către Compania Municipală Iluminat să înceapă montarea, au nevoie cam de două-trei săptămâni să termine fiindcă sunt mult mai puține față de anii trecuți. Suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și suntem în discuții cu privați, să împodobească pe banii lor niște parcuri”, a declarat Nicușor Dan.

Nicusor Dan, despre luminitele de Craciun din Bucuresti de anul acesta.
Luminite de Craciun in Bucuresti. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce sector din București va rămâne fără luminițe de Crăciun

În timp ce în sectoarele 2, 3 și 5 se vor folosi instalațiile de iluminat ce au fost cumpărate anterior, iar în sectoarele 4 și 6 se vor cumpăra sau închiria unele noi, primăria Sectorului 1 nu a alocat bani pentru luminițe de Crăciun, astfel că acesta va rămâne fără aspectul festiv, potrivit hotnews.ro.

”Avem instalații în valoare de 300.000 lei în stoc. Mai avem prevăzuți vreo 200.000 lei pentru instalare și vedem dacă mai avem nevoie să înlocuim ceva. Doar în parcuri punem iluminat festiv. Este perioada sărbătorilor și toată lumea are nevoie să se bucure și să simtă spiritul sărbătorilor”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

”Punem pe unde am avut și anul trecut. Noi le refolosim, doar mai completăm în fiecare an, pentru că se mai deteriorează la montaj, de la vânt, gheață. Punem în special în Parcul IOR și în câteva intersecții. Noi le montăm cu angajații noștri și de fiecare dată completăm de maxim 50.000 de euro, ce trebuie să completăm”, a spus și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

La rândul lui, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că în această zonă a Capitalei vor fi montate cele mai frumoase luminițe de Crăciun, fără să fie accesate fonduri extra, deoarece există ”o moștenire frumoasă” ce se poate folosi, cu cheltuieli doar pentru montarea lor.

Câți bani vor fi cheltuiți în Sectoarele din București ce vor primi luminițe noi de Crăciun

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 4 din București are în procedură de achiziție publică un contract pentru închirierea luminițelor de Crăciun, iar valoarea este estimată la 649.800 lei. Instalațiile vor fi amplasate în zone neacoperite de Primăria Generală.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a hotărât ca în acest an să pună luminițe de Crăciun, după ce anul trecut a anunțat renunțarea la iluminatul festiv, deoarece firma cu care avea contract Primăria pretindea plata unei sume de aproximativ 500.000 de euro. Oficialul a precizat că de această dată vor fi montate luminițe în copaci.

”Vor fi 600.000 de leduri și o să mergem în special pe arterele principale din sector și pe parcuri. Am început deja să le montăm. Costă undeva la 1,4 milioane lei, cu tot cu montaj. Mergem pe contractul cadru pe care l-am moștenit fiindcă am cercetat piața și tot acolo eram.

Mai facem și un târg de Crăciun care debutează anul acesta asta și încercăm să devină o tradiție, încercăm să amenajăm niște piațete în toate cartierele. Târgul de Crăciun va fi în luna decembrie, în Parcul Moghioroș. Acolo vom avea și un patinoar. Târgul se va autofinanța din taxa de participare”, a spus Ciprian Ciucu.

Urmăriți Impact.ro și pe