Târgoviște: A lucrat 20 de ani ca psiholog, deși nu avea calificare. Ce s-a întâmplat cu falsul medic?

Daniela Alexandru 30.01.2021, 11:51
Târgoviște: A lucrat 20 de ani ca psiholog, deși nu avea calificare. Ce s-a întâmplat cu falsul medic?

A lucrat 20 de ani ca psiholog, deși nu avea calificare. Cazul de la finalul anului 2020, care a zguduit sistemul medical din Dâmbovița, prin care o femeie a putut profesa ca psiholog, după ce a prezentat la dosarul de angajare o diplomă falsă, pare să-și găsească rezolvarea. Procurorii Parchetului General au trimis-o în judecată pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

A lucrat 20 de ani ca psiholog, deși nu avea calificare

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat vineri, 29 ianuarie, că procurorii secției de urmărire penală și criminalistică au finalizat documentația pentru urmărirea penală în cazul falsei psihologe de la Spitalul Județean din Târgoviște, care a profesat timp de 20 de ani și a făcut parte din mai multe comisii de specialitate. Femeia a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune (parte vătămată Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte) şi a infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

În fapt, inculpata ar fi indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contract individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018).

Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinţa eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăţi, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar şi atestat de liberă practică eliberat de D.S.P. Dâmboviţa în baza diplomei de licenţă falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”, au arătat procurorii.

A lucrat 20 de ani ca psiholog, desi nu avea calificare
A lucrat 20 de ani ca

Prejudiciul adus instituției a depășit 360.000 de lei

Actele prezentate de femeie au făcut ca aceasta să avanseze în carieră și să fie mai bine plătită, prejudiciul adus instituției depășind 360.000 de lei, prejudiciu care reprezintă doar contravaloarea veniturilor salariale încasate pentru perioada 2011-2019.

Anchetatorii au solicitat instanței ca femeia să rămână în arest la domiciliu, dar și să se mențină sechestrul asigurator asupra a două bunuri imobile aparţinând inculpatei, precum şi poprirea asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale acesteia.

Cazul va fi soluționat de Judecătoria Târgoviște, care este în măsură să decidă și desfiinţarea actelor de studii şi atestare folosite de inculpată la comiterea faptelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI