Percheziții în această dimineață în Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. Prejudiciul depășește opt milioane de lei

Daniela Alexandru / 26.01.2021, 12:10
Percheziții în această dimineață în Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. Prejudiciul depășește opt milioane de lei

Percheziții în această dimineașă în Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. În această dimineață au avut loc mai multe percheziții în județele Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova într-un dosar de înșelăciune cu materiale reciclabile. Mai multe persoane sunt acuzate că ar fi consemnat în fals peste 4,000,000 de kilograme de deșeuri.  În perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019 persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv pentru a primi bonificații.

Percheziții în această dimineașă în Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova

Politiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au efectuat, astăzi de dimineață, mai multe percheziții în județele Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale.

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Mehedinţi efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. De asemenea, vor fi puse în aplicare 8 mandate de aducere. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunţă IGPR printr-un comunicat de presă.

Perchezitii in aceasta dimineata
Perchezitii in Mehedinti

Prejudiciul depășește opt milioane de lei

Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal mai amplu, instrumentat de politiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mehedinți, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în care sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnatură privată.

În fapt, în perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019 persoanele anchetate ar fi creat un circuit financiar fictiv pentru a obține bonificații pentru activități nereale de reciclare a peste 4.000.000 de kilograme de deșeuri din plastic, PET-uri și sticlă.

Bănuiții au întocmit acte pentru șapte societăți comerciale în vederea obținerii de bonificații, iar reprezentanții societăților s-ar fi sustras de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI