Țara pe care ungurii o vor neapărat în Uniunea Europeană. ”Îi rugăm pe occidentali să nu mai blocheze extinderea”

Stan Filon, Anca Manolica 26.08.2021, 13:05
Țara pe care ungurii o vor neapărat în Uniunea Europeană. ”Îi rugăm pe occidentali să nu mai blocheze extinderea”

Ungaria face un lobby agresiv pentru primirea Serbiei în Uniunea Europeană. Ministrul ungar al Externelor a venit cu acuzații grave la adresa colegilor din Uniunea Europeană, care ar pune bețe-n roate aderării Serbiei la UE. Acesta a mai amintit că Serbia ar putea juca un rol important în blocarea refugiaților, după ”eșecul din Afganistan”.

Ungaria vrea neapărat această țară în Uniunea Europeană

Ungaria vrea ca Serbia să adere cât mai repede la Uniunea Europeană! În acest sens, ministrul Externelor ungar, Péter Szijjártó, a susţinut, la Budapesta, o conferinţă de presă comună cu Jadranka Joksimovic, ministrul sârb pentru integrare europeană. Potrivit comunicatului ministerului, Péter Szijjártó a spus că am intrat într-o nouă eră politică şi economică mondială din cauza pandemiei de coronavirus și au apărut discuții legate de felul în care ar trebui să se întărească Uniunea Europeană. Acesta a susținut că fără aderarea Balcanilor de Vest, nu există o Uniune Europeană puternică.

Oficialul a mai transmis că Serbia reprezintă o ţară cu un rol-cheie, astfel că nu poate fi lăsată la o parte atunci când vorbim despre extinderea Uniunii Europene. ”Solicităm prietenilor noştri occidentali, cu respect, să nu mai blocheze procesul de extindere. Desigur, răspunsul lor este că ei nu blochează nimic. La nivel declarativ, acest lucru este adevărat, însă atunci când trebuie acţionat în mod concret deciziile pozitive întârzie să apară”, a spus Péter Szijjártó. Acesta a mai spus că promisiunile goale indică o lipsă de respect, ceea ce este inacceptabil.

Ungaria vrea neaparat aceasta tara in Uniunea Europeana
Ungaria vrea neaparat aceasta tara in Uniunea Europeana

Rol cheie în stoparea migranților afgani

Péter Szijjártó a spus că Serbia este pregătită să deschidă unsprezece dintre capitolele de aderare, demers pe care Ungaria îl va sprijini, mai ales acum, când semnificaţia Balcanilor de Vest creşte, întrucât „eşecul total” din Afganistan reprezintă un risc migraţional serios pentru Europa.

”Până în Turcia, migranţii nu au, practic, nicio piedică în calea lor, iar de acolo, regiunea se află la o aruncătură de băţ. Ungaria va continua să sprijine Serbia în eforturile de apărare a frontierei comune, cu un contingent de douăzeci de militari maghiari”, a mai spus ministrul Externelor ungar.

În altă ordine de idei, ministrul Ungar de Externe a vorbit și despre evacuarea cetățenilor ungari din Afganistan. Acesta a precizat că operațiunea se apropie de final. Oficialul a spus că au fost evacuate din Afganistan peste 500 de persoane – un număr semnificativ dintre ei, la cererea SUA şi Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...