Țara model în care nu e bine să faci duș după ora 22.00. Care este motivul

Mirabela Vasile 15.09.2020, 16:00
Țara model în care nu e bine să faci duș după ora 22.00. Care este motivul

Una dintre cele mai prospere și dezvoltate țări din Europa și chiar din întreaga lume vine cu o lege bizară. Elveția are unele dintre cele mai mari prețuri din lume, dar și legi controversate. Una dintre acestea spune că nu e recomandat să faci un simplu duș după ora 22:00. Dacă faci baie și produci destul de mult zgomot, iar vecinii sunt deranjați, legea este de partea lor.

Cum se aplică legea în Elveția

Astfel, dorința de liniște este atât de mare pe timpul nopții, încât dacă locuitorii care stau la bloc și produc zgomot în timp ce fac duș pot primi amenzi considerabile. Cu toate acestea, nu este considerată infracțiune să faci duș după ora 22:00, însă dacă vecinii remarcă vreun zgomot pot face plângere la poliție, iar legea le va face lor dreptate. Totodată, chiar și cei care nu locuiesc la bloc sunt în vizorul legilor respective. Orice zgomot în curte după ora 22:00 este amendat.

Locul în care se trăiește cel mai bine din lume este relativ aproape de țara noastră. Țara nu este situată peste oceane sau alte continente și se află pe teritoriul Europeni. Elveția este pe primul loc în rândul celor mai prospere state ale lumii, spune un raport la nivel global. Anul trecut, Elveția a fost aleasă pentru a treia oară consecutiv cea mai bună țară a lumii din peste 80 de analize. În cercetare s-au luat în calcul mai multe lucruri. Printre acestea sunt calitatea vieții și nivelul economiei. Totodată, influența statului pe glob, educația, dar și grija față de mediu se numără printre acești factori.

In Elvetia se traieste cel mai bine
In Elvetia se traieste cel mai bine

Care sunt țările considerate cele mai bune din lume

Pe locul doi în rândul celor mai bune țări este Japonia. Țara asiatică a avut cea mai mare creștere din anul precedent și s-a aflat în top. A urcat chiar trei locuri față de 2018 și asta se datorează inovațiilor din zona IT.

Ultimul loc al podiumului este ocupat de Canada. Aceasta ar trebui să fie cea mai bună țară a lumii, după feed-backul primit de la cei mai tineri respondenți.

Clasamentul le situează pe alte trei țări europene în top. Este vorba de Germania, Marea Britanie și Suedia. Acestea au o educație bună, mediul bun de creștere a copiilor, care edatorat culturii. Australia și Statele Unite sunt țările care completează clasamentul, în timp ce Norvegia și Franța închid clasamentul celor mai bune țări de pe glob.

Urmăriți Impact.ro și pe