Cel mai scump accident din lume s-a produs în Elveția. Ce mașini de lux au fost implicate

Andrei Cezar 18.08.2020, 13:18
Cel mai scump accident din lume s-a produs în Elveția. Ce mașini de lux au fost implicate

Accident spectaculos în Alpii elvețieni. Patru mașini cu o valoare estimată la peste 3,5 milioane de euro s-au ciocnit, producând astfel cel mai scump accident rutier din istorie. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, însă o persoană a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale.

Cel mai scump accident rutier din istorie a avut loc în Elveția

În urmă cu câteva zile trei bolizi de lux au fost implicați în cel mai scump accident din istorie, potrivit presei locale din Elveția. Evenimentul rutier a avut loc în Pasul Saint-Gothard din Alpii elvețieni. Bijuteriile pe patru roți implicate în accident au fost un Bugatti Chiron, care costă aproximativ 2,5 milioane de eruo, un Porsche 911 Cabriolet, cu un preț de pornire de 118.000 de euro și un Mercedes Benz C-Class break.

Totul s-a petrecut pe un drum foarte virajat. Potrivit autorităților elvețiene, citate de promoto.ro, toate cele patru autoturisme se deplasauau în aceeași direcție de mers. La un moment dat, bărbatul aflat la volanul supercar-ului Bugatti a accelerat pentru a depăși autovehiculele din fața sa. Același lucru a decis să facă și conducătorul Porsche-ului. Manevra sa de ieșire de pe sensul său de mers a fost urmată de o lovitură din spate de Bugatti, iar din inerția impactului au fost lovite alte două mașini, printre care și Mercedes C-Classe. În plus, autovehiculele au lovit și stâlpii de mici dimensiuni aflați pe marginea șoselei.

Porsche 911, cea mai avariată dintre mașini

Accidentul nu a avut urmări deosebit de grave. Șoferii din Bugatti și Porsche au scăpat fără răni, dar conducătorul auto al Mercedes-ului a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat de urgență la spital. Pagubele materiale însă, sunt însemnate. Porsche a avut avut cel mai mult de suferit. Jumătate din partea frontală a mașinii a fost distrusă complet, în timp ce Bugatti Chiron a avut grila, bara de proteție și capota lovite.

Imaginile au apărut pe rețelele de socializare, iar internauții au făcut glume pe seama costurilor pe care trebuie să le suporte firmele de asigurări pentru a repara mașinile.

€3.5M Bugatti Chiron and Porsche 911 Crash in Switzerland. ??? Three cars were in a group following a camper….

Publicată de Rainier Johnson Supercars pe Joi, 13 august 2020

Urmăriți Impact.ro și pe