Țara în care s-a decis lockdown național pentru persoanele nevaccinate. Este posibil să intre în vigoare și vaccinarea obligatorie

Badea Violeta 02.12.2021, 18:12
Țara în care s-a decis lockdown național pentru persoanele nevaccinate. Este posibil să intre în vigoare și vaccinarea obligatorie

O țară din Europa anunță lockdown național pentru persoanele care nu s-au imunizat. De asemenea, autoritățile anunță că vaccinarea ar putea deveni obligatorie. Ar fi a doua țară europeană, după Austria, care ar obliga populația să se vaccineze anti-Covid. Precizăm că aproape trei sferturi din locuitorii acestei țări sunt imunizați cel puțin o dată.

Țara din Europa care impune lockdown pentru persoanele nevaccinate

O țară din Europa anunță măsuri extrem de dure pentru personele nevaccinate. Este vorba de Germania. Această țară impune lockdown pentru oamenii care nu s-au imunizat.

Astfel, aceștia nu vor mai avea acces în magazine, cu excepția celor alimentare. De asemenea,ei nu vor mai putea intra în restaurante, locuri de cultură sau de agrement, conform celor spuse de Angela Merkel.

Cancelarul a mai anunțat că barurile, cluburile sau discotecile urmează să se închidă, dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag.

Mai mult, Angela Merkel a avertizat cetățenii că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie în Germania începând din luna februarie.

În perioada următoare, Parlamentul german va vota dacă imunizarea va deveni obligatorie sau nu. Până acum nu s-a stabilit data. Cu toate astea, atât cancelarul, cât și viitorul ei succesor Olaf Scholz spun că o astfel de măsură ar putea fi pusă în aplicare până în luna februarie.

Angela Merkel este ingrijorata din cauza situatiei in care se afla Germania
Angela Merkel este ingrijorata din cauza situatiei in care se afla Germania

„Situația este foarte gravă”

Angela Merkel a luat decizia de a impune lockdown pentru persoanele nevaccinate chiar joi, 2 decembrie. Aceasta s-a arătat îngrijorată de situația în care se află Germania și a declarat că sunt necesare măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate”, a spus Angela Merkel.

Amintim că astăzi, 2 decembrie, Germania a înregistrat nu mai puțin de 73.000 de cazuri noi de Covid-19 și 388 de decese. Aproximativ 70% din populația acestei țări este vaccinată împotriva virusului.

Până în prezent doar Austria a impus imunizarea obligatorie. Între timp, Grecia a anunțat că va aplica măsura obligativității vaccinării pentru persoanele de peste 60 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...