Lockdown şi în Germania? Angela Merkel vrea măsuri dure pentru nemţi

Andra Daoud 20.11.2021, 13:50
Lockdown şi în Germania? Angela Merkel vrea măsuri dure pentru nemţi

Situația epidemiologică din Germania ar putea determina autoritățile să impună măsura izolării, inclusiv pentru persoanele vaccinate, a anunțat ministru Sănătății de acolo. Și cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat că vor fi impuse noi restricții în zonele în care spitalele sunt pline de bolnavi de coronavirus.

Germania, pregătită să impună noi restricții săptămâna viitoare

Germania se confruntă cu un nou val de infectări cu virusul Covid-19, iar autoritățile sanitare au anunțat că nu exclud o carantină care să vizeze inclusiv persoanele vaccinate. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a transmis că autoritățile sunt pregătite să impună noi măsuri restrictive, însă nu a detaliat care vor fi acestea.

Ne aflăm acum în situaţia – chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert – în care nu putem exclude nimic, a afirmat Spahn, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai transmis că este în discuții cu Pfizer și alte companii producătoare de medicamente pentru a comanda tratament pentru tratarea infecției cu Covid-19. Pe de altă parte, șeful organismului german de control al maladiilor a cerut oamenilor să stea acasă, pe cât posibil, și să se închidă restaurantele și cafenelele prost ventilate.

Lockdown şi în Germania? Angela Merkel vrea măsuri dure pentru nemţi
Lockdown şi în Germania? Angela Merkel vrea măsuri dure pentru nemţi

Ce a transmis cancelarul Angela Merkel

Angela Merkel a transmis că, în zonele în care spitalele sunt supraaglomerate, multe părți ale vieții publice vor fi limitate și vor avea acces la ele doar cei vaccinați sau care au trecut recent prin boală.

Germania ar putea deveni a doua țară din vestul Europei, după Austria, care revine la carantină. Măsurile pe care le vor lua autoritățile germane urmează să fie comunicate săptămâna viitoare. Între timp, Austria intră de luni în carantină totală, pentru cel puțin 20 de zile, după ce numărul de îmbolnăviri a atins un nou vârf: 15.000 de noi infectări pe zi.

Deși inițial carantina fusese anunțată doar pentru două provincii, Salzburg și Austria Superioară, cele mai afectate din punct de vedere al numărului de cazuri, guvernanții au decis ca măsura să fie extinsă la nivel național, începând de luni, 22 noiembrie. Vaccinarea va deveni obligatorie pentru populația țintă din Austria, începând de la 1 februarie 2022.

În acest context, partidele de opoziție au anunțat proteste împotriva noilor măsuri, pe care le caracterizează drept ”dictatoriale”. Începând de luni, austriecii (inclusiv cei vaccinați) vor avea voie să iasă din casă doar pentru a merge la cumpărături alimentare, la serviciu, la farmacie și la centrele de vaccinare.

Urmăriți Impact.ro și pe