Țara în care Netflix se vede pe gratis. Motivul din spatele gestului fără precedent

Ana Anitoiu 22.09.2021, 13:16
Țara în care Netflix se vede pe gratis. Motivul din spatele gestului fără precedent

Netflix a anunțat că oferă gratuit un sfert din conținutul său pentru cetățenii unei țări. Cei care vor să vizioneze seriale și filme pe platforma de streaming fără să plătească trebuie să îndeplinească o condiție. Iată care este motivul din spatele acestui gest.

Care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească utilizatorii

Potrivit Netflix, singura condiție ce trebuie să fie îndeplinită de persoanele care vor să urmărească gratuit seriale și filme pe platforma de streaming este să folosească un telefon cu Android.

Atunci când își fac un cont de Netflix, utilizatorii din țara scutită de Netflix de la plată, acestora nu le sunt cerute date bancare . Tot ce trebuie să facă este să confirme că au cel puțin 18 ani, să-și introducă adresa de e-mail și să-și aleagă o parolă.

Tara in care Netflix se vede pe gratis. Motivul din spatele gestului fara precedent
”Blood & water”

Care este motivul din spatele gestului făcut de Netflix

Potrivit Daily Mail, țara scutită de Netflix de la plată pentru o treime din conținut este Kenya. Printre show-urile oferite gratuit pentru utilizatorii de telefoane cu Android din acest stat se numără: ”Bridgerton”, ”The Witcher”, ”Lupin”, ”Blood & Water”, ”Money Heist”, ”Dynasty” și ”Army of the Dead”.

Motivul din spatele acestui gest este faptul că în acest fel Netflix speră să atragă utilizatorii fără plată către varianta cu plată ce le permite acces la întregul conținut.

”La Netflix ne dorim ca toată lumea să se poată bucura de suspansul din Blood & Water, romantismul din Bridgerton și aventura din Army of the Dead.

Acum oferim publicului din Kenya șansa să experimenteze aceste povești fără plată. Dacă cetățenilor acestei țări le place ceea ce văd, le este ușor să-și actualizeze conturile la una dintre variantele cu plată, astfel încât să se bucure de tot conținutul, inclusiv la televizor și pe laptop”, a spus Cathy Conk, director de inovare la Netflix.

Prezent în peste 190 de țări, Netflix a făcut anterior pași către o creștere a utilizării platformei în Africa, precum crearea unui plan exclusiv pentru telefoanele mobile și stabilirea unor parteneriate cu operatori de telefonie și internet locali prin care să le ușureze utilizatorilor plățile.

Cu 209 milioane de conturi în toată lumea, Netflix este cel mai mare serviciu de streaming din lume. Însă, reprezentanții platformei văd în Africa o resursă de posibili noi utilizatori și unul dintre ultimele teritorii de ”cucerit”.

Doar 1,4 milioane de conturi au fost deschise deocamdată pe acest continent. În America de Nord, Netflix are 74 de milioane de conturi. Vezi AICI pentru ce a fost dat în judecată Netflix în legătură cu serialul ”Gambitul damei”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...