TOP 10 filme SF pe care le poți vedea toamna asta pe Netflix

Emanuela Pană 12.09.2021, 09:13
TOP 10 filme SF pe care le poți vedea toamna asta pe Netflix

Fanii filmelor și serialelor SF nu sunt puțini, fapt pentru care nu este de mirare că Netflix acordă o atenție aparte producțiilor care intră în această categorie. Astfel, dacă și tu te numeri printre cei ce adoră să-și încheie ziua cu un film science fiction, ți-am pregătit o listă de recomandări de care te poți bucura în timpul liber.

Top 10 filme SF pe care le poți vedea toamna aceasta pe Netflix

Anul trecut, perioada de izolare la domiciliu le-a oferit multora dintre noi mai mult timp decât în mod obișnuit, fapt pentru care cei care aveau „restanțe“ din trecut au reușit să ajungă cu ele la zi. Deși programul multor persoane a revenit la normal, mereu se găsește puțin timp liber și pentru micile plăceri ale vieții. Pentru o buna parte din noi, o astfel de plăcere o reprezintă producțiile SF, iar dacă ai rămas fără inspirație la acest capitol nu-ți face griji.

După cum spuneam și mai sus, platforma de streaming manifestă un interes deosebit pentru filmele și serialele din categoria SF, un avantaj fiind faptul că, pe lângă segmentul uriaș de pasionați ai genului, acest sector permite practic procesarea oricărui subiect fantezist cu variante infinite. Setea oamenilor de a pătrunde cu ochii minții în universuri necunoscute și de a explora tărâmuri care există numai în imaginația sa, care pare să nu cunoască limite, constituie un izvor nesecat de inspirație pentru creații cinematografice, care au mare priză la spectatori din întreaga lune.

De-a lungul timpului, multe dintre scenariile SF au facilitat transformarea în realitate palpabilă a unor fantezii, contribuind la o accelerare a dinamicilor tehnologice, informatice, medicale, ș.a.m.d. Fără a mai lungi vorba, haideți să descoperim împreună top 10 filme SF pe care trebuie să le vezi în această toamnă.

1. Omul-Păianjen: Departe de casă

Filmul este pe locul 4 astăzi în preferințele românilor și prezintă povestea super-eroului prietenos din vecini, care simte nevoia de o pauză după evenimentele din Avengers: Endgame. Tom Holland revine în rolul principal, primind misiunea de a se opune noilor amenințări care acaparează lumea.

2. I Am Mother

Acțiunea filmului este plasată undeva în viitor și prezintă povestea unui robot, Mother (vocea lui Rose Byrne), care creşte o fetiţă, după ce Pământul este pustiit de un cataclism. Existența pașnică a copilului continuă până la adolescență, când totul ia o întorsătură neașteptată. O femeie pătrunde în bază și contrazice tot ceea ce robotul o învățase pe eroina minoră.

3. In the Shadow of the Moon

Dornic de promovare, polițistul Thomas Lockhart (Boyd Holbrook) din Philadelphia pornește pe urma unui ucigaș în serie care lovește la fiecare nouă ani. Obsesia omului legii ia amploare atunci când realizează că ucigașul comite crime care încep să sfideze toate explicațiile științifice.

4. How it ends

Un bărbat împreună cu socrul său traversează o țară cuprinsă de haos și devastare în încercarea de a-și găsi soția însărcinată, timp în care o apocalipsă misterioasă provoacă dezinformare și multă violență.

Citește și: Cele mai interesante 18 filme de aventură pe care le poți vedea inclusiv pe Netflix

Titluri interesante de pe platforma de streaming

5. Anon

Acțiunea filmului este plasată într-un viitor în care tehnologia a făcut ca intimitatea să nu mai existe, iar rolul principal îi revine unui detectiv care încearcă să găsească un asasin în serie care a fost șters din toate înregistrările video.

6. Bright

În lista filmelor SF pe care ar trebui să le vezi în această toamnă îl avem și pe „Bright“, a cărui acțiune este plasată în prezentul alternativ, în care oamenii coexistă împreună cu orcii, elfii și zânele din timpuri imemoriale. Thriller-ul de acțiune regizat de David Ayer are ca eroi principali doi polițiști, aceștia având origini foarte diferite. Patrulă de noapte de rutină în care pornesc Ward, umanoid (Will Smith), și Jakoby, orc (Joel Edgerton), va schimba viitorul lumii pentru totdeauna.

7. Anihilation

„Anihilation“ nu avea cum să lipsească de pe lista de filme SF pe care ți le recomandăm cu încredere, căci probabilitatea să-ți placă este destul de mare. Filmul o are în prim plan pe Lena, biolog și fost cadru militar, care pornește într-o misiune cu scopul de a afla ce s-a întâmplat cu soțul ei, pătruns în Zona X, un fenomen sinistru și învăluit în mister ce se răspândește pe coasta Americii.

8. The Cloverfield Paradox

Omenirea este în pragul războiului, iar un grup de cercetători încearcă, orbitând deasupra Pământului, să rezolve o criză a energiei, trezindu-se faţă în faţă cu o realitate alternativă misterioasă şi întunecată.

9. TAU

Filmul aduce în atenția spectatorilor o femeie ținută captivă într-o casă inteligentă futuristă, care încearcă să evadeze împrietenindu-se cu programul AI care controlează casa.

10. IO

În vreme ce încearcă să găsească o cale de a salva Pământul muribund, o tânără cercetătoare pe nume Sam Walden se apropie din ce în ce mai mult de Micah, un tânăr de culoare care încearcă cu orice preț să prindă ultima navetă de evacuare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...