Țara în care iei amendă dacă hrănești porumbeii. Scoți din buzunar 500 de dolari

Badea Violeta 02.09.2022, 16:06
Țara în care iei amendă dacă hrănești porumbeii. Scoți din buzunar 500 de dolari

Foarte mulți oameni se relaxează plimbându-se în parc sau în piața publică a orașului în care locuiesc. Nu de puține ori se întâmplă ca în aceste locuri să observi persoane care hrănesc porumbei. Este o practică foarte veche pe care o vedem atât în România, cât și în alte țări. Totuşi, într-un stat din Asia, hrănirea acestor păsări este interzisă. Cine încalcă legea primește o amendă în valoare de 500 de dolari.

Țara în care este ilegal să hrănești porumbeii

Singapore, căci despre acest stat este vorba, se află în Asia de Sud-Est, la capătul Peninsulei Malaeziene. Această țară are numeroase tradiții, atracții emblematice, un amestec de bucătării locale și internaționale, limbi și suburbii, mii de insule în afara drumurilor bătute și mai multe grădini decât vei avea probabil timp să vizitezi.

În timp ce Singapore este unul dintre cele mai sigure și mai curate locuri de vizitat din Asia, fiind adesea un punct de atracție pentru familiile care călătoresc cu copii mici, are, de asemenea, câteva legi foarte ciudate care ți-ar putea crea probleme uriașe dacă nu le cunoști. De exemplu, în această țară hrănirea porumbeilor te va costa 500 de dolari.

Singapore
Singapore

Alte legi ciudate din Singapore

  • Vânzarea gumei de mestecat

Amenda pentru vânzarea gumei de mestecat poate ajunge la 100.000 de dolari. De asemenea, autoritățile pot acorda și o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani. Totuși, anumite gume de mestecat care au beneficii medicale sunt permise.

  • Cântatul în public la un instrument muzical

În Singapore, cântatul în public la un instrument muzical este interzis. Amenda poate ajunge până la 1.000 de dolari.

  • Conectarea la rețeaua Wi-Fi a altui utilizator

Legea privind abuzul de calculator și securitatea cibernetică din Singapore definește utilizarea rețelei Wi-Fi a unei alte persoane ca fiind piraterie informatică. Dacă ești prins pe picior greșit, poți fi amendat cu o sumă uriașă de 10.000 de dolari. Mai mult, riști să primești și trei ani de închisoare.

  • Plimbarea în pielea goală în casa ta

Dacă te plimbi prin casă dezbrăcat, fără să închizi perdelele, poți primi o amendă de 2.000 de dolari, trei luni de închisoare sau ambele. Fapta este considerată o formă de pornografie în Singapore.

Citește și Rolls-Royce Phantom Orchid: un singur exemplar produs pentru un client din Singapore!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...