Ţara europeană în care cetăţenii vor trebui să poarte două măști de protecție în autobuze și supermarketuri. Măsurile, din ce în ce mai dure

Ana Anitoiu 23.12.2021, 16:36
Ţara europeană în care cetăţenii vor trebui să poarte două măști de protecție în autobuze și supermarketuri. Măsurile, din ce în ce mai dure

Autoritățile dintr-o țară europeană au hotărât ca cetățenii să poarte nu una, ci două măști de protecție în autobuze și supermarketuri. Măsurile împotriva răspândirii coronavirusului sunt din ce în ce mai dure în acest stat, în urma apariției variantei Omicron despre care specialiștii în sănătate au spus că este mai contagioasă decât celelalte tulpini.

Care este țara europeană în care cetăţenii vor trebui să poarte două măști de protecție

Fie o mască cu un grad ridicat de protecție, fie două măști de protecție obișnuite. Acestea sunt variantele dintre care vor putea alege cetățenii unei țări europene, dacă vor dori să folosească mijloacelele de transport în comun sau să intre în supermarketuri. Noua regulă va intra în vigoare în dimineața zilei de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, și a fost decisă în contextul în care Purtarea măștii este din nou obligatorie în aer liber în acest teritoriu.

În afară de noua regulă referitoare la măștile de protecție, Grecia a interzis desfășurarea festivităților publice de Crăciun și de Revelion. Elenii nu se vor mai putea bucura ca în anii precedenți de sărbătorile de crăciun, în urma apariției variantei Omicron a coronavirusului.

Tara europeana in care vor fi obligatorii doua masti de protectie in autobuz si supermarketuri
Masti de protectie

Ce trebuie să facă vizitatorii străini

În plus, autoritățile din Grecia au transmis că vizitatorii străini sunt „puternic încurajați” să își facă două teste PCR cu câteva zile înainte de a sosi în țară, pentru a fi siguri că nu sunt infectați cu noul coronavirus, în contextul răspândirii variantei Omicron.

Ministrul sănătății din Grecia, Thanos Plevris, a anunțat că lista noilor măsuri împotriva răspândirii coronavirusului nu se va încheia aici. Conform oficialului, de la începutul noului an, vor fi adoptate și alte măsuri, în special unele ce vor viza desfășurarea evenimentelor sportive și de divertisment.

„Monitorizăm constant cazurile de coronavirus pentru a vedea dacă în spatele variantei Delta se află o răspândire a Omicron”, a declarat ministrul sănătății din Grecia în cadrul unei conferințe de presă.

Evoluția epidemiologică în țara europeană ce a cerut purtarea a două măști

La începutul lunii decembrie, autoritățile din țara europeană cu două măști de protecție obligatorii în autobuze și supermarkeuri au raportat câteva zeci de cazuri de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului. Anul trecut, această țarp a ieșit din primul val al pandemiei într-o stare mai bună față de alte state europene.

În ultimele luni, însă, Grecia se confruntă cu o creștere considerabilă a numărului de infecții care a pus sub presiune sistemul spitalicesc. Miercuri, autoritățile de la Atena au raportat 5.641 de noi cazuri și 69 de decese cauzate de Covid-19.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Grecia, de la începutul pandemiei, a ajuns la 1.049.936. Bilanțul negru a ajuns la 20.126 de decese. În această țară s-a vaccinat anti-Covid-19 cu schemă completă aproximativ 65,7% din populație. Vezi și în ce țară europeană va fi în carantină de Sărbători!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...