Țara din Europa care va deveni deșert. Acum e plină de turiști, dar nimeni nu o va mai recunoaște

Badea Violeta 20.08.2021, 11:31
Țara din Europa care va deveni deșert. Acum e plină de turiști, dar nimeni nu o va mai recunoaște

Un studiu realizat de UE arată că schimbările climatice vor produce secete severe în Europa în următoarele decenii, iar o țară va deveni deșert. Conform specialiștilor, terenurile aride vor înlocui vegetația, iar agricultura va fi imposibilă. Iată despre ce țară este vorba și ce alte state se mai află în acest pericol.

O țară din Europa va deveni deșert

Schimbările climatice vor genera secete severe în Europa în următoarele decenii, iar Malta are cele mai mari șanse de a se transforma în deșert, conform unui studiu realizat de UE. Specialiștii spun că vegetația va fi înlocuită de terenurile aride, iar debitele râurilor ar putea scădea cu până la 40% din cauza temperaturilor extrem de scăzute, se arată în revista „Hydrology and Earth System Sciences”.

Un profesor,  un manager de resurse de mediu și un cercetător, toți cu expertiză în schimbări climatice și resurse naturale, au fost intervievați de o jurnalistă de la Times of Malta pentru a afla cum v-a arăta țara sa natală în anul 2100.

In 2100, Malta ar putea deveni desert
In 2100, Malta ar putea deveni desert

În 2100, Malta ar putea arăta complet diferit

Potrivit acestora, peste aproximativ 80 de ani, viața din Malta ar putea arăta complet diferit și ar putea fi asemănătoare anumitor regiuni din Orientul Mijlociu, potrivit profesorului Louis Cassar, directorul Institutului de Sisteme Terestre de la Universitatea din Malta.

Oamenii ar sta doar în casă ca să evite insolația și multe animale ar dispărea. Diverse alimente nu ar mai exista în meniurile restaurantelor, iar agricultura nu ar mai fi posibilă. Iarna, furtunile violente ar curăța casele de pe coasta Mării Mediterane. În acest fel ar arăta Malta, dacă nu se vor respecta  avertismentele publicate de ONU.

Acesta a precizat că toate aceste efecte devastatoare au loc tot din cauza oamenilor. Profesorul i-a dat exemplu pe șoferii care țin pornit motorul mașinilor staționate pentru a se bucura de aerul condiționat.

Ce alte state se află în acest pericol

Din păcate, schimbările climatice ar putea afecta mai multe țări din cadrul spațiului european, iar pe listă se află și România. Raportul arată că țara noastră, Italia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cipru și Grecia vor fi în pericol.

Conform experților, temperaturile extrem de ridicate ar putea deteriora solul, iar ploile și-ar face resimțită prezența din ce în ce mai rar. Astfel, oamenii ar avea foarte mult de suferit. Oamenii ar ajunge dependenți de aparatele de aer condiționat, iar electricitatea se va scumpi substanțial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...