Țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă. Sunt permise doar în cazuri speciale

Ioana Bucur, Radu Oprișan 08.02.2021, 09:11
Țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă. Sunt permise doar în cazuri speciale

O „ninsoare istorică” a readus fericirea în sufletele oamenilor. Cu străzile acoperite de un strat uriaș de zăpadă, copiii, dar și adulții, au avut parte de câteva momente de bucurie. Doar că autoritățile și-au dat seama că trebuie luate măsuri urgente. Care este țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă.

Țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă

Cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul deceniu a lovit, weekend-ul trecut, Olanda. Stratul mare de zăpadă a oprit circulația trenurilor, a anulat multe zboruri și a ținut mașinile în parcare. Din cauza condițiilor meteo, până și campania de vaccinare a populației a fost întreruptă în mai multe orașe. Ninsorile puternice au început în noaptea de sâmbătă spre duminică, continuând și ziua următoare. Închiși în case din pricina restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, mulți olandezi au decis să se echipeze corespunzător pentru vremea de afară și să iasă să se bucure de câteva minute de joacă în zăpadă. Autoturismele și bicicletele au fost înlocuite cu sănii, iar oameni de zăpadă păzeau străzile. O scenă inedită s-a petrecut la Amsterdam, unde o bătaie cu bulgări de zăpadă spontană a început între polițiștii și pietonii din fața Palatului Regal. Imaginile nu i-au emoționat, însă, pe cei de la guvernare. Autoritățile s-au mobilizat și au anunțat un nou set de restricții și măsuri împotriva răspândirii Covid-19, aplicabil în condiții de iarnă. Astfel, Olanda devine țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă.

Potrivit noilor măsuri luate de Guvern, există și câteva situații speciale în care sunt permise. Se pare că bătăile cu bulgări de zăpadă sunt acceptate, în Olanda, doar între membrii aceeleiași familii. Orice abatare va fi sancționată cu amenzi.

Țara care interzice bătăile cu bulgări de zăpadă
Autoritățile au anunțat un set de restricții pentru perioada iernii

Ninsori abundente în Olanda și Germania

S-a călătorit în condiții periculoase, duminică, în mai multe regiuni din Olanda. Din pricina ninsorilor abundente, cursele feroviare au fost anulate, iar meciurile din Campionatul Olandei au amânate. „Este prima furtună de zăpadă din ţară după mult timp: ultima s-a înregistrat în ianuarie 2010”, se precizează pe site-ul Weer.nl. Întreaga țară a fost sub cod roșu de vânt puternic și ger, valabil în cursul zilei de dumunică. Autoritățile au recomandat populației să amâne deplasările, în urma unui val de accidente. Din cauza carosabilului alunecos, în jur de 85 de mașini au derapat pe șosele.

Meteorologii au anunțat ninsori abundente și în Germania. Centrul țării a fost cel mai afectat de această „instalare extraordinară a iernii”, potrivit Serviciului German de Meteorologie (DWD). Mai multe curse cu trenul din centrul şi nordul Germaniei au fost anulate, ca măsură de precauţie. Conducătorii auto din Saxonia au fost avertizați cu privire la formarea poleiului și au fost sfătuiți să circule cu atenție sporită. Meteorologii se aşteaptă la ninsori abundente şi viscol în mai multe regiuni ale ţării. Fenomenul „black ice” (n.r. – gheaţă neagră) a fost prognozat în landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia şi Turingia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...