Bistrița-Năsăud: Turiști blocați în zăpadă, în munții Rodnei. Cum i-au găsit jandarmii montani când au ajuns la fața locului

Elena Avramescu 05.02.2021, 09:56
Bistrița-Năsăud: Turiști blocați în zăpadă, în munții Rodnei. Cum i-au găsit jandarmii montani când au ajuns la fața locului

Turiști blocați în zăpadă, în munții Rodnei. Este vorba despre doi turiști din județul Cluj, care au decis să stea timp de câteva zile la o cabană din Valea Blaznei, în Munţii Rodnei, în vacanță. Însă clipele lor de relaxare s-au terminat în momentul în care zăpada le-a stricat planurile.

Turiști blocați în zăpadă, în munții Rodnei

Din nefericire, turiștii au rămas împotmoliţi în cursul zilei de joi cu maşina, în zăpadă, pe un drum care fusese inițial blocat de brazi doborâţi de rafalele de vânt, după cum a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

Cei doi turiști petrecuseră câteva zile la Cabana Diana, fiind situată la altitudinea de 1.250 m, la aproximativ 3 km de Complexul Alpina Blazna care este situat la 1.100 m altitudine. În acest moment, drumul în zonă este practicabil în condiții de iarnă.

Turisti blocati in zapada
Turisti blocati in zapada, in muntii Rodnei

Turiștii se aflau pe drumul de întoarcere către casă, iar când s-a întamplat nefericitul eveniment au solicitat, de urgență, sprijinul jandarmilor montani, care la rândul lor au primit ajutor din partea administratorului unui complex turistic aflat în imediata apropiere, punându-le la dispoziţie un autovehicul şenilat cu care să poată urca în siguranță până la altitudinea de 1.250 de metri.

Alături de un angajat al complexului turistic, jandarmii au degajat drumul care era blocat de brazi rupţi de vânt, după care au ajuns în zona indicată de către cei doi turişti şi le-au acordat sprijin în vederea continuării drumului în siguranţă, a precizat IJJ.

După acest eveniment nefericit, jandarmii montani transmit turiştilor că drumul spre Valea Blaznei din Munţii Rodnei este practicabil în condiţii de iarnă și să nu încerce să se aventureze, fiindcă riscă să rămână blocați, la fel cum s-a întâmplat cu cei doi turiști din Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...