Țara care este mult mai ieftină decât Grecia, Turcia sau Bulgaria. Românii sunt tot mai atrași de acest loc

Stan Filon 12.08.2023, 13:31
Țara care este mult mai ieftină decât Grecia, Turcia sau Bulgaria. Românii sunt tot mai atrași de acest loc

Mii de români au ales să-și petreacă concediul vara aceasta în țara care este mult mai ieftină decât Grecia, Turcia, Bulgaria sau România! Cheltuielile sunt aproape la jumătate, iar plajele sunt la fel de frumoase ca cele din Grecia!

Țara care este mult mai ieftină decât Grecia, Turcia sau Bulgaria

Așadar, vara aceasta mii de români au dat Grecia sau Bulgaria pentru a-și petrece concediul în Albania, o țară cu plaje la fel de frumoase, însă cu prețuri mult mai mici. Cazarea, masa și transportul pot să ajungă la jumătate față litoralul românesc. Deocamdată, din București până pe litoralul albanez o să faceți cu mașină în jur de 1.000 de kilometri, însă agenții de turism iau serios în calcul varianta unor chartere, ținând cont de faptul că cererea este din ce în ce mai mare.

„De patru ani cochetăm cu ideea. În august ne-a fost teamă de vremea din Grecia. Noi, foarte mulți ani, am făcut Grecia și am ales Albania. Am decis să mergem cu mașină personală. Noi avem copii mari, am vrut să vizitam, să ne plimbam, am luat-o ca și o excursie de când am plecat de acasă. Oamenii foarte calzi, asemănători cu noi, românii, chiar și pe partea culinară. Ne potrivim exact. Ospătarii amabili absolut peste tot”, a declarat un turist care a ales Albania.

Tara care este mult mai ieftina decat Grecia, Turcia sau Bulgaria
Tara care este mult mai ieftina decat Grecia, Turcia sau Bulgaria

Cât costă două șezlonguri pe litoralul albanez

„Albania, după 14 ore, din județul Timiș, din vama Moravița, am ajuns în stațiunea Dures, care ne-a uimit cu frumusețea ei. O țară frumoasă, cu oameni OK. Apa foarte bună pentru copii, fară alge, foarte curată. Șezlongurile sunt la 7 euro două șezlonguri și o umbrelă. Mâncarea de la 3 euro în restaurantele în care am fost noi”, a declarat un alt turist foarte mulțumit de concediul cu bani puțini petrecut în Albania.

Albania este descoperită nu doar de turiștii din România, ci devine din ce în ce mai atractivă pentru mulți europeni, mai ales că Albania are un brand de țară destul de cunoscut.

Cazare chiar și de 17 euro de persoană

„Nu doar turiștii români, dar și turiștii internaționali descoperă zona aceasta din Europa de Est. Albania are o promovare bună ca brand de țară. Romanii sunt foarte încântați de Muntenegru, Croația și Albania. Albania e mai nou intrată pe lista. Unii mai testează și Georgia”, spune un specialist în comunicare și turism.

Dar cât costă o masă pentru două persoane pe litoralul albanez? Ei bine, potrivit unei platforme de specialitate, pentru o noapte de cazare la un hotel de pe litoralul albanez vom plăti în jur de 17 euro de persoană. O sticlă cu apă costă puțin peste 2 lei, o cafea aproximativ 4 lei, o bere 6, iar o masă pentru două persoane, la un restaurant mediu, de la 100 la 250 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...