Țara care a decis să interzică râsul. Toți locuitorii sunt vizați, perioada este de 11 zile

Andra Daoud 17.12.2021, 08:48
Țara care a decis să interzică râsul. Toți locuitorii sunt vizați, perioada este de 11 zile

Locuitorilor din Coreea de Nord le sunt interzise distracțiile de orice fel, pentru o perioadă de 11 zile. Decizia a fost luată pentru a comemora 10 ani de la moartea fostului lider, Kim Jong Il. Guvernul a transmis cetățenilor că nu au voie să râdă sau să dea vreun semn de fericire timp de 11 zile. Ce li s-a mai interzis nord-coreenilor și cum va fi comemorat fostul dictator.

Coreea de Nord a interzis râsul timp de 11 zile

Autoritățile din Coreea de Nord se pregătesc să-l comemoreze pe fostul lider, Kim Jong Il, care a murit în urmă cu 10 ani. Acesta a condus Coreea între 1994 și 2011, iar după ce a murit, puterea a fost preluată de către fiul său cel mai mic, Kim Jong Un, care este lider și în prezent. În contextul comemorării fostului conducător, nord-coreenii trebuie să respecte perioada de doliu, care este de 11 zile. În acest timp, ei nu au voie să râdă, să se distreze sau să bea alcool.

În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement. În trecut, mulți oameni care au fost prinși bând sau în stare de ebrietate în timpul perioadei de doliu au fost arestați și tratați ca niște criminali. Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. a declarat un nord-coreean din orașul de graniță de nord-est Sinuiju pentru Radio Free Asia (RFA).

O altă sursă a mai adăugat că, în ziua de 17 decembrie, aniversarea morții lui Kim Jong Il, oamenii nu au voie să meargă la cumpărături.

Țara care a decis să interzică râsul. Toți locuitorii sunt vizați, perioada este de 11 zile
Țara care a decis să interzică râsul. Toți locuitorii sunt vizați, perioada este de 11 zile

Ce le mai este interzis coreenilor în perioada doliului

Oamenii din Coreea de Nord nu au voie să își sărbătorească zilele de naștere în perioada de doliu, nu au voie să organizeze evenimente, nici măcar înmormântări. Ei trebuie să aștepte să treacă cele 11 zile de doliu impuse.

Chiar dacă membrul familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să strigi tare și trupul trebuie scos după ce se termină. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar propriile zile de naștere dacă se încadrează în perioada de doliu. a mai spus nord-coreeanul pentru sursa citată.

Kim Jong Il a murit pe 17 decembrie 2011, în urma unui atac de cord, după ce condusese Coreea de Nord timp de 17 ani. Avea 69 de ani când a murit, iar la conducere i-a urmat cel mai tânăr dintre cei trei fii ai săi. Kim Jong Un este al treilea lider din familia Kim care conduce Coreea de Nord, de la instituirea dictaturii din 1948. De obicei, perioada de comemorare a lui Kim Jong Il era de 10 zile, dar anul acesta va dura cu o zi în plus, pentru că se împlinesc 10 ani de la moartea sa.

 

Urmăriți Impact.ro și pe