Kim Jong Un i-a făcut pe nord-coreeni să plângă. Ultima apariţie a dictatorului, îngrijorătoare. Cum arată acum

Ana Anitoiu, Diana Dumitrache 28.06.2021, 13:46
Kim Jong Un i-a făcut pe nord-coreeni să plângă. Ultima apariţie a dictatorului, îngrijorătoare. Cum arată acum

Kim Jong Un i-a făcut pe nord-coreeni să plângă. La ultima sa apariție s-a observat că dictatorul a trecut printr-o transformare radicală. Unii dintre locuitorii țării sale se gândesc că liderul s-ar putea confrunta cu probleme grave de sănătate.

”Toată lumea în Coreea de Nord are inima frântă”

Un locuitor din Phenian a declarat că toată lumea din Coreea de Nord are ”inima frântă” din cauza faptului că dictatorul Kim Jong Un a slăbit mult. Acest comentariu a fost făcut după ce analiştii străini au remarcat, la începutul lunii iunie, că liderul nord-coreean, care ar avea vârsta de 37 de ani, ar părea că a scăzut considerabil în greutate.

”Să-l vedem pe respectatul secretar general atât de slăbit ne frânge inimile. Toți spun că le-au curs lacrimi”, a spus locuitorul din Phenian, într-un interviu difuzat vineri de radiodifuzorul de stat KRT.

Kim Jong Un i-a facut pe nord-coreeni sa planga. Ultima aparitie a dictatorului, ingrijoratoare
Kim Jong Un

Ce imagini au pus pe jar Coreea de Nord

Toate aceste îngrijorări cu privire la sănătatea lui Kim Jong Un vin după ce a apărut un video cu locuitori din Phenian în care urmăreau un ecran mare pe stradă. Acel ecran arăta un concert la care au participat dictatorul şi oficiali ai partidului.

Kim Jong Un și oficiali ai partidului au mers la acel concert în urma unei ședințe plenare a Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK). Înregistrarea video n-a dat nici un indiciu referitor la ceea ce a provocat scăderea în greutate a dictatorului.

Ce s-a observat la Kim Jong Un încă din luna iunie

Această apariție a liderului nord-coreean a avut loc în contextul în care dictatorul s-a făcut nevăzut timp de aproape o lună, până în iunie. La revenirea dictatorului în public, analiştii de la NK News, un site din Seul care monitorizează Coreea de Nord, au observat că acesta avea încheieturi mai subțiri.

Anul trecut, speculațiile referitoare la starea de sănătate a lui Kim Jong Un s-au întețit după ce dictatorul n-a participat la celebrarea naşterii fondatorului statului, Kim Il Sung, pe 15 aprilie. El a reapărut în public de abia la începutul lunii mai. Incertitudinea referitoare la planurile dictatorului de a avea un succesor atrage și mai tare atenția supra sănătății lui.

În primăvara anului 2020, s-a zvonit că dictatorul ar fi fost grav bolnav, după o absență de trei săptămâni. S-a spus că Kim Jong Un ar fi suferit o intervenție chirurgicală la inimă și au existat chiar zvonuri conform cărora ar fi murit. O altă teorie mai puțin sumbră, conform căreia el s-a izolat alături de familia lui ca măsură de precauție în contextul pandemiei de coronavirus, a apărut abia după ce a reapărut în public.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...