Tânărul de 15 ani care și-a împușcat doi colegi a fost lăsat liber. Ce s-a întâmplat la Ploiești

Daniela Alexandru 03.12.2020, 19:17
Tânărul de 15 ani care și-a împușcat doi colegi a fost lăsat liber. Ce s-a întâmplat la Ploiești

După ce la început de octombrie un adolescent de 15 ani i-a împușcat, cu un pistol cu bile, pe alți doi adolescenți de 16, respectiv 17 ani judecătorii ploieșteni au decis să îl lase în libertate pe tânărul pistolar. După ce a fost arestat preventiv pe 8 octombrie 2020, unde a stat doar două săptămâni, Aurelian Eugen Burtică a cerut instanței o măsură preventive mai blândă, cu care judecătorii au fost de accord și pe care procurorii nu au contestat-o.

Pistolar la 15 ani

Totul s-a întâmplat în fața liceului UCECOM din Ploiești, o școală rău famată. Conflictul dintre Burtică și ceilalți doi adolescenți a avut loc marți, 6 octombrie. Încăierarea a avut mai mulți participanți, toți adolescenți, dar a fost arestat doar cel care a tras cu pistolul cu bile.

Tanarul de 15 ani care si-a impuscat doi colegi a fost lasat liber de judecatori
Tanarul de 15 ani care si-a impuscat doi colegi a fost lasat liber de judecatori

Poliţiştii prahoveni au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi două infracţiuni de lovire sau alte violenţe în urma incidentului violent care a avut loc, în octombrie, la Ploiești.
La acel moment, Serviciul Județean de Ambulanță Prahova anunța că cei doi adolescenți au fost împușcați în cap cu un pistol cu bile. Potrivit medicilor, băiatul de 16 ani a suferit o contuzie latero-cervicală şi a fost transportat la Spitalul Pediatrie Ploieşti I, iar celălalt de 17 ani, a suferit un traumatism cranian minor şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Decizia eliberării este definitivă

Instanța a decis să-l elibereze pe Aurelian Burtică din arest, dar a fost plasat sub control judiciar, având, de asemenea, interdicţia de a lua legătura cu cei doi băieţi pe care i-a rănit sau cu martorii. De asemenea instanţa i-a interzis să deţină sau să folosească arme.
Decizia judecătorilor ploieşteni care l-a scos pe Burtică din arest a rămas definitivă.

Urmăriți Impact.ro și pe