Copii împușcați în cap în Ploiești. Cum s-a întâmplat tragedia și în ce stare se află aceștia acum

Mirabela Vasile 06.10.2020, 18:12
Copii împușcați în cap în Ploiești. Cum s-a întâmplat tragedia și în ce stare se află aceștia acum

Copii împușcați în cap în Ploiești. Doi adoleescenți de 16 și 17 ani au fost împușcați în cap în fața liceului UCECOM din Ploiești. Unitatea de învățământ este situată în zona de Sud a orașului. Autoritățile au ajuns la fața locului și au pornit o anchetă în urma incidentului.

Cum s-a întâmplat ca doi copii să fie împușcați în cap la Ploiești. Polițiștii au început o anchetă

Inculpatul a folosit un pistol cu bile. Cei doi liceeni au suferit traumatisme cranio-cerebrale, iar la fața locului au fost trimise două echipaje medicale.

Ambulanța a preluat două victime, respectiv băiatul de 17 ani dar și o fată care ar fi fost prinsă în acestă altercație. Nu se știe momentan motivul acestei acțiuni, dacă cei doi elevi ar fi avut o dispută din cauza fetei. Important este că la momentul incidentului ei nu erau la ore. Aceștia se aflau într-un parc din apropierea unității de învățământ.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, am fost sesizați cu privire la faptul că tineri, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, au avut o altercație pe str. George Topîrceanu, din municipiul Ploiești, în urma căreia a fost folosit un pistol cu bile. S-au acordat îngrijiri medicale la fața locului. Există indicii cu privire la identitatea autorilor, se continuă cercetările pentru depistarea lor. La fața locului se află o echipă complexă de polițiști, care efectuează cercetarea criminalistica a locului faptei”, a transmis IPJ Prahova.

In ce stare se afla acum victimele
In ce stare se afla acum victimele

Copil cu autism, împușcat de organele de ordine

Un incident grav a avut loc în urmă cu ceva timp și în Statele Unite. Un copil de 13 ani din Glendale, Utah, a fost împușcat de mai multe ori de către polițiști. Băiatul făcuse o criză legată de afecțiunea psihică de care suferea, iar mama lui a sunat la 112.

Într-o conferință de presă, sergentul Horrocks a spus că ofițerii au fost chemați pentru că un băiat a făcut „o criză psihică violentă”. Un martor declarase că băiatul a amenințat oamenii cu o armă.

„Am spus că este neînarmat, nu are nimic, doar că s-a enervat și urlă și țipă. Este un copil care încearcă să atragă atenția și nu știe să se controleze”, a spus femeia.

Un polițist l-a împușcat pe băiat atunci când acesta a încercat să fugă, a spus sergentul Horrocks.

Linden Cameron a suferit leziuni la umăr, glezne, intestine și la vezica urinară.

„Efectele pe termen lung ale rănilor sunt încă necunoscute, dar este probabil ca recuperarea sa să fie lungă și să necesite mai multe tipuri de tratament”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe