Sute de oameni și-au luat rămas bun, astăzi, de la Petrică Mîțu Stoian: „El era raza noastră de lumină”

Alexandrina Toader 10.11.2021, 19:05
Sute de oameni și-au luat rămas bun, astăzi, de la Petrică Mîțu Stoian: „El era raza noastră de lumină”

Sute de oameni au venit la biserică și la Cimitirul Ungureni din Craiova să își ia rămas bun de la cântărețul de muzică, Populară Petrică Mîțu Stoian. Acesta a fost înmormântat în aplauzele participanților. “Te vom iubi mereu” au scandat, în aplauze, cei prezenți. Alături i-au fost colegii de breaslă, apropiați și foarte mulți oameni care îl cunoșteau doar de pe scenă sau de la televizor.

Sute de oameni și-au luat rămas bun, astăzi, de la Petrică Mîțu Stoian

La ceremonia religioasă de la biserică și cimitir i-au fost alături, lui Petrică Mîțu Stoian, sute de oameni. Cu lumânări, jerbe de flori și coroane, colegii și-au luat, pe rând, rămas bun de la el.

Foarte greu momentul și pentru noi, și pentru toți cei care l-au iubit. Ați văzut câți oameni sunt prezenți aici, câți au venit să-i aducă un ultim omagiu. Pentru noi va fi foarte greu. Pentru noi, el era raza noastră de lumină la o filmare sau la un spectacol. El parcă ne lua cu mâna emoția pe care orice artist o are când intră pe scenă și parcă ne lua cu mâna emoția și cu vorbele lui.

Era un om carismatic, avea umor și știa de fiecare dată cum să glumească și să vorbească cu fiecare. Noi ne-am întâlnit la filmare, joi, am glumit. Era Petrică pe care îl știți cu toții. Cu glumele la el ca de fiecare dată, așa impunător ca de fiecare dată prin atitudinea lui pe scenă. Nici prin cap nu ne-ar fi trecut că vrea să plece, a spus Steliana Sima, colegă a artistului.

Managerul de la ansamblul Doina Gorjului, despre ultimele clipe ale lui Petrica Mitu Stoian
Teatrul National Marin Sorescu

Colegul de scenă, Constantin Enceanu spune că îi va fi foarte greu fără el, mai ales că participau la diferite evenimente unde cântau împreună.

Voi pomeni de fiecare dată de el. Îmi va fi foarte greu. Chiar aveam un eveniment împreună și gândiți-vă cum o să fie când o să vâd că Petre nu este acolo. Că nu o să mai vină. O să fie greu, a spus Enceanu.

El a ținut să dezlege misterul din jurul cazanului pe care Mîțu Stoian l-a adus pe scenă.

Managerul de la ansamblul Doina Gorjului, despre ultimele clipe ale lui Petrica Mitu Stoian
Coroane Petrica Mitu Stoian

Cazanul mi l-a lăsat mie. Că tot se întreba lumea ce a făcut cu cazanul. Mi l-a lăsat mie. Povestea cu cazanul a pornit de la o glumă. El a venit cu ideea să aducem cazanul pe scenă și a avut un impact extraordinar. (…) Ne-am dus cu cazanul și la Sala Palatului, a mai spus Enceanu.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani după ce a fost tratat post Covid la o clinică privată din Reșița. Avea 61 de ani și lasă în spate o bogată operă folclorică.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe