Sute de cazuri de Salmonella de la o legumă folosită din plin de români. Avertismentul specialiştilor: „Aruncaţi-o!”

Sute de cazuri de Salmonella de la o legumă folosită din plin de români. Avertismentul specialiştilor: „Aruncaţi-o!”

În Statele Unite au fost descoperite sute de cazuri de Salmonella. Peste 600 de persoane din 37 de state s-au îmbolnăvit în urma consumului unei legume folosite și de către români.

Cazuri de Salmonella descoperite în SUA

Peste 600 de persoane din America s-au îmbolnăvit de Salmonella după ce au consumat ceapă de import, potrivit oficialilor din domeniul sănătății. Aceștia le-a transmit cetățenilor să arunce orice ceapă care nu poartă etichetă și totodată să nu consume acest aliment atât de popular care provine din Mexic.

”Aruncați acasă orice ceapă neetichetată. Nu mâncați, nu vindeți și nu serviți ceapă roșie, albă sau galbenă importată din Mexic și distribuită în SUA de către ProSource Inc”, a avertizat Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Potrivit CDC, 652 de persoane au fost infectate, iar dintre acestea, 129 au fost internate în spital. Din fericire, nu a fost raportat niciun deces.

”Datele epidemiologice și de urmărire arată că una dintre sursele de infecții în acest focar sunt cepele întregi roșii, albe și galbene importate din Chihuahua, Mexic, și distribuite în Statele Unite de ProSource Inc”, a precizat CDC într-un comunicat.

Persoane care au mâncat la același restaurant au dezvoltat infecția cu Salmonella. CDC a precizat că sunt șanse ca numărul de persoane bolnave de acest focar să fie mai mare decât cel înregistrat și că este posibil ca acest focar să nu fie limitat doar la statele în care au fost raportate cazurile.

”Acest lucru se datorează faptului că multe persoane se recuperează fără îngrijiri medicale și nu sunt testate pentru Salmonella”, a mai precizat agenția.

cazuri salmonella
In urma consumului de ceapa, peste 600 de persoane au fost infectate cu Salmonella

Simptomele care confirmă infectarea cu Salmonella

Totodată, autoritățile i-a indemnat pe cetățeni să arunce ceapa și să curețe suprafețele în care au fost depozitate legumele. Totodată, aceștia sunt îndemnați să se prezinte la un medic în cazul în care prezintă simptome. Printre simptome se numără febra crescută, vărsături și semne de deshidratare. Acestea apar în general între șase ore și șase zile de la infectarea cu Salmonella.

În continuare, personalul specializat investighează aceste cazuri în încercarea de a determina dacă care sunt furnizorii care au avut de-a face cu acest focar. Potrivit estimărilor, anual, în SUA sunt înregistrate aproximativ 1,35 milioane de cazuri cu Salmonella, care cauzează în jur de 420 de decese.

De cele mai multe ori, infecția apare în urma consumului de alimente contaminate cu fecale de proveniență animală. Și anul trecut a avut loc un focar de Salmonella care a infectat aproximativ 640 de persoane din peste 40 de state americane. Totodată, 55 de persoane din 12 state s-au îmbolnăvit în urma consumului unor ciuperci.

Urmăriți Impact.ro și pe