Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă astăzi, 16 mai. Pe listă se află și două spitale importante din Capitală

Ana Anitoiu 16.05.2022, 10:16
Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă astăzi, 16 mai. Pe listă se află și două spitale importante din Capitală

Sute de blocuri și două spitale importante din Capitală rămân fără apă caldă începând de astăzi, 16 mai, pentru mai multe zile. Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc lucrări de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară.

Ce spitale rămân fără apă caldă

Conform CMTEB, lucrările de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară DN 700, ce are o vechime de aproape 50 de ani, vor avea loc în zona Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Vaporul lui Assan și Pasajul Obor.

„În Sectorul 1, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, unde au fost deja efectuate lucrări pentru schimbarea unor cupoane de țeavă, se continuă cu intervențiile pentru remedierea mai multor avarii depistate în continuarea lucrărilor deja efectuate, la rețeaua DN 800, cu o vechime de aproape 40 de ani”, a mai transmis CMTEB.

De asemenea, un alt șantier va fi deschis, tot luni, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Șoseaua Iancului și intersecția de la Bucur Obor. Obiectivul este înlocuirea a aproximativ 100 de metri de conductă DN 600 – și aceasta având o vechime de peste o jumătate de secol.

Prin urmare, în contextul efectuării acestor lucrări, în afară de câteva sute de blocuri din Sectoarele 1 și 2 din Capitală, vor râmâne fără apă caldă și Spitalul Clinic Colentina și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Sute de blocuri din Bucuresti raman fara apa calda astazi, 16 mai
Doua spitale, un colegiu si sute de blocuri din Bucuresti, fara apa calda. Foto: pexels.com

Când va reveni apa caldă pentru cele două spitale și sutele de blocuri

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat că pentru desfășurarea acestor lucrări, furnizarea apei calde de consum va fi oprită pentru mai multe puncte termice din Sectorul 1. Cele câteva sute de blocuri afectate, precum și Spitalele Colentina și Matei Balș, vor avea din nou apă caldă vineri, 20 mai, de la ora 24:00, conform estimărilor.

În Sectorul 2, sunt afectate 71 de blocuri, o industrie și Colegiul Național „Iulia Hașdeu”, după oprirea apei calde de consum pentru șase puncte termice și șase module termice. Termenul estimat pentru încheierea lucrărilor este același ca cel din Sectorul 1 al Capitalei.

Reprezentanții Termoenergetica București au transmis că manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirile și lucrările de reparații vor începe încă de luni dimineață. După încheierea tuturor tipurilor de lucrări, se va începe umplerea tronsoanelor de conductă.

Aceștia au adăugat că echipele CMTEB vor lucra în mai multe puncte în același timp, astfel încât pe măsură ce vor fi remediate avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul ce a fost estimat pentru reluarea furnizării apei calde.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...