Ce au găsit inspectorii ANPC în locurile de joacă din Sectorul 1. Pericole majore pentru copii

Badea Violeta 07.04.2022, 21:50
Ce au găsit inspectorii ANPC în locurile de joacă din Sectorul 1. Pericole majore pentru copii

Nu mai puțin de 30 de parcuri și locuri de joacă din Sectorul 1 al Capitalei au fost închise temporar de comisarii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Echipamente de joacă nesigure, cabluri electrice aproape de sol sau prezenţa unor copaci cu crengi uscate deasupra echipamentelor de la locul de joacă sunt doar câteva dintre neregulile găsite de autorități.

Zeci de locuri de joacă, închise de ANPC

În urma unor controale la 33 de parcuri și locuri de joacă din Sectorul 1 al Capitalei, comisarii ANPC au găsit o serie de nereguli, așa că au hotărât închiderea temporară a nu mai puțin de 30 de astfel de spații.

Autoritățile au descoperit că micuții erau expuși la numeroase pericole majore. Aceștia au găsit în parcurile și locurile de joacă respective următoarele nereguli, mai exact echipamente de joacă nesigure, cabluri electrice aproape de sol, prezenţa unor copaci cu crengi uscate deasupra echipamentelor de la locul de joacă.

Conform celor de la ANPC, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, împreună cu structurile teritoriale din judeţele Giurgiu şi Ialomiţa, au realizat, în perioada 5-7 aprilie, ample acţiuni de control în 33 de parcuri şi locuri de joacă din Sectorul 1 al Bucureștiului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii în domeniu.

30 de locuri de joaca din Sectorul 1 al Capitalei au fost inchise
30 de locuri de joaca din Sectorul 1 al Capitalei au fost inchise

30 de parcuri şi locuri de joacă, din 33 verificate, prezentau nereguli

ANPC a publicat și câteva dintre neregulile găsite la locurile de joacă. Printre acestea se numără: existenţa unor echipamente de joacă nesigure (fără informaţii sau instrucţiuni legate de vârsta sau greutatea copiilor cărora le sunt destinate, de numărul de copii care pot avea acces simultan la un echipament, de modalităţile de folosire sau de blocare a sistemului de protecţie etc.), bucăţi de tartan de pe paviment deteriorate, prezenţa unor echipamente interzise pentru utilizare.

În plus, inspectorii ANPC au mai găsit și cabluri electrice aflate la aproximativ 1,5 metri de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spaţiile de joacă, copaci cu crengi uscate aplecate deasupra echipamentelor de la locul de joacă, care prezentau pericol, prin netoaletare, bănci din parc cu vopseaua exfoliată, lipsa informării scrise a publicului în limba română în zona de joacă şi în cea de fitness.

Alte nereguli descoperite de autorități au fost lipsa etichetării locului de joacă (absenţa menţiunilor referitoare la denumire şi administrator), existenţa unor coşuri de gunoi ruginite şi a unor saci de gunoi rupţi, prezenţa, în apropierea grupului de şedere din zona de repaos, a unei gropi care poate pune în pericol integritatea copiilor, existenţa unui felinar electric defect, cu un fragment desprins.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...