Sute de blocuri din București au rămas iar fără căldură și apă caldă. Se cere demisia lui Nicușor Dan

Elena Avramescu 07.01.2022, 15:40
Sute de blocuri din București au rămas iar fără căldură și apă caldă. Se cere demisia lui Nicușor Dan

În jur de 900 de blocuri din Capitală se află, astăzi, fără apă şi căldură. Informația a fost dată de Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei, acesta declarând și că îi cere demisia primarului Nicuşor Dan. Mai mult, grupul consilierilor generali PSD vor să picheteze sediul Termoenergetica.

Sute de blocuri din București, fără căldură și apă caldă

Situaţia termoficării în Bucureşti 07-01-2022, ora 10:00

Număr de blocuri fără apă şi căldură la acest moment, graţie binomului Nicuşor (ZERO) Dan (încă primar general al municipiului Bucureşti) şi Claudiu (Securistul) Creţu (încă director general al Termoenergetica):

– 144 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 1
– 231 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 2
– 20 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 3
– 269 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 4
– 34 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 5
– 213 blocuri fără apă şi căldură – sectorul 6.

Având în vedere tupeul acestor indivizi şi „performanţa” lor administrativă, grupul consilierilor generali ai PSD va cere bucureştenilor să ne vină alături pentru a cere în stradă demisia cuplului Nicuşor-Creţu.

În viitorul apropiat, vom picheta sediul Termoenergetica pentru a cere demisia fostului securist, traseist de meserie şi permanentă capuşă a bugetului de stat: nulitatea administrativă şi managerială CREŢU, este mesajul postat de Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Tulcenii, fara caldura chiar la inceputul iernii
Calorifer

Problemele au apărut încă din luna decembrie a anului trecut, când peste deste două mii de blocuri din București au înregistrat deficiențe din cauza lipsei de parametri pentru livrarea apei calde de consum și încălzire, iar alte câteva sute au rămas fără apă caldă și încălzire.

Oamenii sunt sătuli de aceste probleme și susțin că nu mai suportă să se încălzească cu ajutorul gazelor, caloriferelor electrice sau al aerului condiționat.

Au făcut o groapă și n-au mai venit de două zile. Credeți că vom mai avea căldură anul ăsta? Vreau și eu să știu de ce nu se muncește acum? Este ora 12.00, nimeni, nu e nici măcar un muncitor la groapa uriașă pe care au făcut-o în fața blocului. Ies aburi non stop de acolo, e o baltă uriașă și cam atât. Nimeni acolo. Cum să se repare când nu este nimeni? Cine să o repare?, a spus Roxana Popa, administratorul unui bloc.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat „acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri din reţeaua primară de termoficare” a Capitalei.

Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii, a declarat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

În luna noiembrie a anului trecut, Compania Municipală Termoenergetica București a transmis că desfășoară lucrări mari pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare.

Astfel că sunt probleme destul de mari în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 și 5, pe listă adăugându-se și blocurile din sectorul 6. Nicușor Dan a mai susținut că, în acest moment, PMB, poate să intervină doar de urgență la avariile care se produc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...