Ce trebuie să pui pe bloc pentru a plăti facturi mai mici la apă caldă şi căldură. Ideea e genială

Nicu Stan 15.11.2021, 15:21
Ce trebuie să pui pe bloc pentru a plăti facturi mai mici la apă caldă şi căldură. Ideea e genială

S-a aflat ce trebuie să pui pe bloc pentru a plăti facturi mai mici la apă caldă şi căldură. Ideea este una genială. Un președinte de bloc din București a reușit să le ofere locatarilor clădirii cea mai bună soluție pentru a face economie  la factura de căldură.

Ce trebuie să îți montezi pe bloc pentru a putea plăti facturi mai mici la căldură

Locatarii unui bloc de apartamente din Capitală vor plăti facturi mai mici la căldură în iarna aceasta, după ce asociația de proprietari a strâns suma fabuloasă de 35.000 de euro pentru a monta panouri solare pe acoperișul clădirii în care locuiesc.

Adevărul că investiția este una impresionantă, iar banii au fost strânși din chiriile pe care le-au luat pentru antenele companiilor de comunicaţii montate pe acoperişul blocului. De asemenea, fiecare locatar a plătit în medie 25 de lei pe lună, timp de 5 luni, bani pe care aceștia spun că nu îi regretă.

Panourile solare montate pe bloc realizeaza economii substantiale la factura de caldura
Panourile solare montate pe bloc realizeaza economii substantiale la factura de caldura

Ce economii vor reliza locatarii la fiecare factură de încălzire

Potrivit președintelui asociației, instalația le va permite românilor care locuiesc în blocul respectiv să economisească o sumă bunicică pe timpul iernii, mai exact cu 15 – 20% mai puțin pe facturile de căldură.

Conform președintelui asociației, instalația de pe acoperiș le va permite locatarilor care locuiesc în blocul respectiv să economisească o sumă frumoasă pe timpul iernii, mai exact cu 15-20% mai puțin la fiecare factură de căldură.

Vara, apa caldă nu va costa nimic

”Această instalaţie e pentru prepararea apei calde, pe care o avem garantată în perioadă de vară. Opt luni pe an locatarii nu plătesc gaze. Pe timp de iarnă, 15-20% va diminua consumul de gaze şi asta va fi pentru apă caldă, pentru fiecare locatar.”, a declarat președintele asociației pentru Digi 24.

De asemenea, pentru apa caldă locatarii nu vor scoate niciun ban din buzunar, pentru că pe timp de vară centralele termice vor fi închise, iar panourile solare se vor ocupa de ”aprovizionarea” locatarilor cu apă caldă.

Totul este automatizat

”Există un sistem electronic autumatizat. Când panorile nu dau randament, intră în funcţiune centrala.”, a completat președintele asociației de proprietari pentru sursa citată.

Orașul București are o rază de aproximativ 8 kilometri și o suprafață de circa 200 de kilometri pătrați. Dintre aceștia, aproximativ 10% ar reprezenta-o doar suprafața blocurilor.

Pe ce suprafață s-ar putea monta panouri solare

La un calcul rapid se poate vorbi despre 20 de kilometri pătrați de terase pe care s-ar putea monta panouri solare, o suprafață de trei ori cât aeroportul Henri Coandă.

Urmăriți Impact.ro și pe