Surprize mari: pe cine vor să voteze bucureștenii la alegerile pentru Primăria Capitalei. ”Vă mulțumesc tuturor!”

Diana Radu 17.02.2020, 13:07
Surprize mari: pe cine vor să voteze bucureștenii la alegerile pentru Primăria Capitalei. ”Vă mulțumesc tuturor!”

Potrivit unui sondaj CURS, în topul preferințelor bucureștenilor pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, se află Gabriela Firea, actualul edil. Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie. Cine ocupă locul doi și trei în preferințele bucureștenilor, după Gabriela Firea?

Gabriela Firea, în topul preferințelor pentru Primăria Capitalei. Cine se află pe locul doi?

Bucureștenii sunt de părere că cel mai bine pregătit politician pentru cârma Primăriei este Gabriela Firea. Potrivit sondajului CURS, 40% dintre persoanele chestionate o vor vota din nou la alegerile pentru Primăria Capitalei. Actualul edil al Capitalei le-a mulțumit celor care cred în ea printr-un mesaj pe Facebook. Spre finalul mesajului Firea a spus că a făcut tot ce i-a stat în putință în cei trei ani de mandat pentru a veni în ajutorul bucureștenilor.

”Mulțumesc tuturor pentru încredere! Am rezolvat multe într-un timp scurt și știu că mai sunt multe, multe de făcut. Îmi pun zilnic toată energia la dispoziție, pentru deblocarea problemele orașului nostru. Un oraș european, încântător, dar în care, la 30 de ani de la Revoluție, se simte lipsa investițiilor și a bunei organizări de zeci de ani. Știu că unora nu le vine să creadă, dar mi-am început real activitatea, după depunerea jurământului, constituirea echipei și câteva săptămâni de acomodare acum 3 ani, nu acum 30 de ani”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

gabriela firea, alegeri, primaria capitalei
Gabriela Firea în topul preferințelor pentru Primăria Capitalei

După Gabriela Firea în topul celor mai bine văzuți politicieni pentru a ocupa funcția de primar se află Traian Băsescu. Fostul președinte al României a deținut funcția de primar al Capitalei în perioada 2000 – 2004. Pe locul trei, bucureștenii l-au poziționat pe Nicușor Dan cu 26%, fiind urmat de: Rareș Bogdan cu 23%, Vlad Voiculescu cu 22%, Victor Ponta cu 19% și de Violeta Alexandru cu 6%.

Cât despre genul persoanei care s-ar pricepe cel mai bine la administrarea Capitalei, 61% dintre bucureșteni consideră că acest aspect nu este important, în timp ce 23% sunt de părere că un bărbat s-ar pricepe mult mai bine decât o femeie. Sondajul CURS realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie s-a bazat pe un eșantion de aproximativ 1067 de persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3%.