Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, prezenți la convenția anuală Pro România. Ce a putut să spună liderul PSD în timpul evenimentului

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, prezenți la convenția anuală Pro România

Partidul PRO România a organizat duminică, 16 februarie o convenție anuală la care au luat parte o seamă de nume răsunătoare din politică, precum: Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Cătălin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, etc. Ce au declarat membrii PSD la Convenție și care a fost sursa tensiunilor care s-a creat la eveniment?

Marcel Ciolacu, declarații surprinzătoare la evenimentul Pro România

Deși, Claudiu Mandea și Mihai Tudose s-au opus ca Marcel Ciolacu să participe la Convenția organizată de Pro România, președintele interimar PSD i-a ignorat și s-a prezentat la eveniment. Însă, acesta nu a fost primit cu brațele deschise și chiar a fost huiduit de către foșii lui colegi în momentul în care a afirmat că fostul premier Mihai a fost un premier bun.

”Nu am nicio problemă să spun că și Corina Crețu a fost un comisar bun din partea PSD. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun (n.e. – în sală se aud nemulțumiri, huiduieli.). Vă înțeleg, ați muncit pentru ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Astea sunt situațiile pe care trebuie să le acceptăm, Știu că nu vă convine, dar Mihai Tudose chiar a fost un premier bun. Și Victor Ponta a fost un premier bun”, a declarat Marcel Ciolacu.

marcel ciolacu, lider psd, pro romania

Marcel Ciolacu, huiduit la evenimentul organizat de Pro România. Sursă foto: Inquam

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe membrii partidului Pro România, fondat de Victor Ponta să se întoarcă înapoi la PSD. ”Revenind, mă uit în sală și văd mulți colegi. În minte îmi vin vorbele mamei mele, atunci când eu și frații mei întârziam, ea ne spunea: Hai, treceți odată acasă”, a mai declarat Ciolacu la eveniment. Liderul interimar al PSD a subliniat că ”au trecut vremurile când nici nu puteai să vorbești în PSD, că erai considerat trădător”.

Gabriela Firea, singura social democartă care a participat la evenimentul Pro România: ”Sper să nu fiu dată afară din partid”

Primarul Capitalei a mărturisit că a acceptat fără să stea pe gânduri invitația lui Victor Ponta, deoarece consideră că aceasta a fost cel mai performant premier pe care l-a avut România în ultimii ani. În plus, edilul i-a propus lui Ponta o alianță PSD-PRO România care să o susțină la alegerile locale din 2020, pe care Ponta a aprobat-o.

În timpul discursului său, Firea a făcut aluzii de mai multe ori la o eventuală excludere din PSD, după ce aceasta și-a exprimat susținerea fățișă pentru fostul premier.

gabriela firea, primarul capitalei, eveniment, pro romania

Gabriela Firea, singura social democartă care a participat la evenimentul Pro România. Sursă foto: Inquam

”I-am spus lui Victor: sper să nu fiu dată afară din partid că am venit la această întâlnire. Sper că au trecut acele vremuri în care dacă îndrăzneai să spui ce gândeşti, să spui ce e corect pentru români, pentru Bucuresti, erai chemat la o şedinţă, cu scenariu foarte bine stabilit, cu roluri foarte bine stabilite. Ştiţi unii dintre dumneavoastră din sală. Am avut de suferit din cauza unui mod de a conduce, care nu are legătură cu democraţia”, a spus Gabriela Firea.

Partidul PRO România a organizat duminică, 16 februarie o Convenție Anuală la care au luat parte peste 1.200 de membri PRO România, dar și alți parlamentari și aleși locali.  Cu ocazia Convenţiei Anuale Pro România, președintele partidului, Victor Ponta, a lansat ”Manifestul politic PRO România 2020-2024”, ce conține zece priorități pentru dezvoltarea României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI