Surprize majore de la Dacia. Ce se întâmplă cu noul Duster și ce este Dacia Arkana

Rădulescu Valentin 21.07.2020, 13:37

Dacia s-a gândit să facă mai multe îmbunătățiri la noul model Dacia Duster ca va ieși pe piață în anul 2021. Acesta are parte de schimbări majore, iar de astfel, Dacia vine și cu noul model Arkana, un vehicul mult mai luxos față de Duster.

Modificări majore la Dacia!

Producția de mașini de la Mioveni pregătește o îmbunătățire pentru mult iubitul Dacia Duster. Potrivit informațiilor după autoblog.it, noul model Dacia va fi lansat în anul 2021 cu versiunea facelift a Duster-ului. Așadar, acest model va avea parte de mai multe modificări semnificative. Dacia Duster facelift va beneficia acum de un design diferit al farurilor LED din față și din partea din spate, iar grila frontală și bumperele vor fi și ele modificate.

Dacia Duster 2021 are acum la interior un nou sistem multimedia, cu o diagonală de aproximativ 10 inchi. Pe partea de motorizare, există posibilitatea să găsim tehnologia mild hybrid pentru versiunile 1.0 TCe 100Cp, 1.3 TCe 130 cp / 150 CP și pentru 1.5 BluedCi 95 CP / 115 CP. De astfel, Dacia Duster pare să aibă un viitor mult mai bun, față de modelul electric care urmează să apară pe piață.

Surprize majore de la Dacia. Ce se întâmplă cu noul Duster și ce este Dacia Arkana
Surprize majore de la Dacia. Ce se întâmplă cu noul Duster și ce este Dacia Arkana

Ce este Dacia Arkana?

Pentru că Dacia ne întâmpină mereu cu câte un nou model, oficialii s-au gândit că acum este cazul să aducă pe piață noul Dacia Arkana. Lansarea modelului Arkana este pregătită pentru anul viitor, iar aceasta va fi versiunea coupe a Daciei Duster. Modelul coupe este vândut deja în Rusia sub numele de Renault Arkana, dar este mult mai disponibil pe piața asiatică. În Europa, modelul Arkana urmează să fie vândut sub brandul Dacia.

Dacia Arkana are în mare parte un plus de confort, față de Dacia Duster. Mașina vine echipată cu jantele de pe modelul Renault Arkana, ele fiind din aliaj și au 19 inchi. De asemenea, acest model are o siluetă mult mai modernă, iar noile motoare sunt mai puțin poluante. Acesta va beneficia și de un nou sistem de navigație și probabil un nou sistem de tracțiune integrală.

Urmăriți Impact.ro și pe