Alertă de COVID-19 la Dacia. Ce se întâmplă acum la Uzinele Mioveni. Anunțul oficial

Raluca Juncu 17.07.2020, 18:23
Alertă de COVID-19 la Dacia. Ce se întâmplă acum la Uzinele Mioveni. Anunțul oficial

Mai mulți angajați ai Uzinei Dacia de la Mioveni au fost infectați cu coronavirus. Grupul Renault a confirmat încă de acum trei zile că există câteva zeci de cazuri de infecții depistate în cadrul Uzinei.

Ce se întâmplă la Uzinele Dacia Mioveni

Grupul Renault a confirmat oficial că există mai mulți suspecți, precum și infectați cu coronavirus, în unitățile de producție Dacia de la Mioveni. Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al persoanelor infectate, însă, reprezentanții companiei spun că nu există focare majore în cadrul Uzinei și asta pentru că angajații s-au infectat, cel mai probabil, în urma unei transmiteri comunitare din exterior.

„Din păcate, avem angajați confirmați pozitiv cu virusul COVID – 19 sau suspecți care se află în izolare. Aceștia au fost confirmați de către autoritățile medicale cu care suntem în permanentă legătură. De la reluarea activității, în acord cu autoritățile sanitare și cu sindicatul, am aplicat măsuri de protecție stricte și am vegheat că acestea să fie respectate de către toți angajații. Activitățile pe platforma industrială continuă normal, fără a fi afectată fabricația.

Emanuel Soare a discutat cu reprezentanții constructorului auto cu privire la mai multe metode de eficientizare a măsurilor de prevenție împotriva virusului SARS-COV-2, pentru evitarea aglomerărilor şi păstrarea distanţei fizice.

„Direcţia de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea şi medicii uzinei Dacia, situaţia fiind monitorizată constant. Am reiterat importanţa intensificării campaniilor de conştientizare a angajaţilor cu privire la respectarea, cu stricteţe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât şi în timpul liber, evitându-se, cu orice preţ, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat prefectul, potrivit stirileprotv.ro.

Recent, Dacia a retrimis în șomaj tehnic câteva peste 1100 de angajați din secțiile Mecanică și Presaj, care își reluaseră activitatea începând cu data de 4 mai. Acestă decizie a fost luată în contextul în care vânzările de autoturisme din această perioadă au scăzut drastic, ceea ce a generat o cerere scăzută de de comenzi pentru Uzina de la Mioveni. Angajații vor fi plătiți doar cu 85% din salariu. Compania și-a reluat oficial activitatea de la Uzinele Mioveni și Titu începând cu data de 4 mai, după ce fusese închisă, vreme de mai multe săptămâni, în contextul pandemiei de COVID-10.

Sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Urmăriți Impact.ro și pe