Surpriză pentru Cosmin Olăroiu. Echipa pe care o antrenează trebuie să-și schimbe numele

Marian Cărăvan 03.12.2020, 15:06
Surpriză pentru Cosmin Olăroiu. Echipa pe care o antrenează trebuie să-și schimbe numele

După ce a dat lovitura în China, Cosmin Olăroiu are parte de o surpriză. Echipa pe care o antrenează și căreia i-a adus în premieră titlul de campioană trebuie să-și schimbe numele.

De ce trebuie echipa lui Olăroiu să-și schimbe numele

Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China cu Jiangsu Suning. A fost o premieră pentru echipa pe care o antrenează din 2018. La câteva săptămâni de la succesul răsunător din finala Superligii chineze, când a fost în sfârșit întreruptă hegemonia celor de la Guanzhou Evergrande, Cosmin Olăroiu primește o veste surprinzătoare. Echipa sa va trebui să-și schimbe denumirea începând din sezonul viitor. Este o decizie a Federației de fotbal din China. Cluburile din prima ligă nu vor mai putea avea în denumire numele investitorilor și companiilor în proprietatea cărora se află, informează presa din China.

În această situație se află și noua campioană a Chinei, antrenată de românul Cosmin Olăroiu. Suning este unul dintre giganţii comerţului chinez. Adversara sa din finala Superligii va avea aceeași soartă. Evergrande este un promotor imobiliar.

În urma deciziei Federației de fotbal din China, cele 16 cluburi vor fi obligate să poarte nume neutre. Interdicția de a avea numele sponsorilor în denumire va intra în vigoare în primăvara anului 2021, când va începe viitoarea ediție de campionat.

Echipa lui Cosmin Olaroiuu e obligata sa-si schimbe numele
Echipa lui Cosmin Olaroiuu e obligata sa-si schimbe numele

Cosmin Olăroiu a scris istorie în China și s-a umplut de bani

După două sezoane în care s-a clasat pe locul 5, respectiv 4, Cosmin Olăroiu a adus primul titlu din istorie pentru Jiangsu Suning.

Aflat la al treilea sezon în China, Cosmin Olăroiu s-a luptat pentru prima oară pentru titlu. În primele două sezoane a terminat pe locul 5, respectiv locul 4, ratând prezența în Liga Campionilor Asiei. Acum, Jiangsu Suning a obținut primul titlu din istorie și s-a calificat și în Liga Campionilor Asiei.

În finala ediției din 2020 a Superligii chineze, Jiangsu Suning  a întâlnit-o pe Guangzhou Evergrande. După 0-0 în prima manșă, Jiangsu a învins cu 2-1 în manșa secundă, disputată pe 12 noiembrie.

Cosmin Olăroiu este pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning din martie 2018 și este plătit regește. 7 milioane de euro pe sezon câștigă Olăroiu la Jiangsu Suning.

Cosmin Olăroiu se află la primul trofeu cucerit în China. Va beneficia de o recompensă pe măsură, după adjudecarea titlului. Nu mai puțin de trei milioane de dolari este bonusul pe care îl va primi Oli pentru performanța realizată.

Tehnicianul mai are în palmares un titlu de campion al României (cu Steaua, în sezonul 2005-2006), un titlu în Arabia Saudită, patru titluri în Emiratele Arabe Unite și o prezență în finala Ligii Campionilor Asiei, în 2015 cu Al Ahli.

Urmăriți Impact.ro și pe