Cosmin Olăroiu a dat lovitura în China. A adus primul titlu din istorie pentru echipa pe care o antrenează

Marian Cărăvan 12.11.2020, 15:38
Cosmin Olăroiu a dat lovitura în China. A adus primul titlu din istorie pentru echipa pe care o antrenează

Cosmin Olăroiu a realizat joi o performanță extraordinară, departe de casă. Tehnicianul român a devenit campion al Chinei, cu echipa sa, Jiangsu Suning. Este primul titlu din istorie pentru această formație.

Cosmin Olăroiu a dat lovitura în China. Campion cu Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu aduce primul titlu din istorie pentru Jiangsu Suning. Cosmin Olăroiu a ajuns cu echipa sa în finala Superligii din China, într-un sezon desfășurat după un format nou, din cauza pandemiei de coronavirus. Sezonul regulat a fost urmat de un play-off cu faze eliminatorii. Echipa lui Olăroiu a trecut până acum de Chongqinq Lifan (1-1 și 1-0) și de Shanghai SIPG (1-1 și 2-1), în timp ce adversara din finală, Guangzhou Evergrande, le-a eliminat pe Hebei (3-1 și 5-0) și pe Beijing Guoan (0-0 și 3-1).

Aflat la al treilea sezon în China, Cosmin Olăroiu s-a luptat pentru prima oară pentru titlu. În primele două sezoane a terminat pe locul 5, respectiv locul 4, ratând prezența în Liga Campionilor Asiei. Acum, Jiangsu Suning a obținut primul titlu din istorie și s-a calificat și în Liga Campionilor Asiei.

După 0-0 în prima manșă, Jiangsu a învins cu 2-1 în manșa secundă, disputată joi. Echipa antrenată de Oli a marcat prin Eder (min. 45+3) și Teixeira (min. 47), în timp ce adversarii au reușit să reducă din diferență în minutul 61, prin golul lui Shihao Wei. Jiangsu Suning și-a adjudecat primul titlu din istorie. Și asta sub comanda lui Cosmin Olăroiu.

Cosmin Olaroiu a adus primul titlu din istorie pentru Jiangsu Suning
Cosmin Olaroiu a adus primul titlu din istorie pentru Jiangsu Suning

Salariu uriaș pentru Cosmin Olăroiu în China

Cosmin Olăroiu este pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning din martie 2018 și este plătit regește. 7 milioane de euro pe sezon câștigă Olăroiu la Jiangsu. Totuși, nu e atât de bine plătit ca fostul tehnician, Fabio Capello, care avea un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.

Cosmin Olăroiu se simte răsfățat de oficialii echipei Jiangsu Suning. Pentru a fi siguri că „Oli” putea să antreneze în continuare echipa, chinezii s-au dat astă-vară peste cap și au făcut posibilă o excursie foarte scumpă. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la Sohu. Conform acestora, pentru ca Olăroiu să se întoarcă în China în condiții de maximă siguranță, cei de la Jiangsu au trimis un charter în România care să-l recupereze pe tehnicianul român și staff-ul acestuia.

Un avion care a plecat din Italia, a făcut escală la București, apoi a aterizat la Nanjing. O excursie în toată regula, pentru care chinezii ar fi plătit o sumă record: 450.000 de euro.

După isprava de azi, se poate spune că a meritat acest efort. Jiangsu Suning a câștigat în premieră titlul de campioană în China, iar un mare merit îl are antrenorul român Cosmin Olăroiu. Care face toți banii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe