Investiție uluitoare a lui Cosmin Olăroiu la Marea Neagră. În ce bagă 20 de milioane de euro

Marian Cărăvan 18.06.2020, 17:33

După ce s-a umplut de bani în fotbalul arab și, mai nou, în China, Cosmin Olăroiu a găsit o oportunitate de afaceri în țara noastră. Antrenorul a investit peste 20 de milioane de euro la Marea Neagră și speră ca totul să fie perfect.

În ce bagă Olăroiu 20 de milioane de euro

Litoralul Mării Negre poate fi o zonă profitabilă, atunci când investiția se bazează pe un proiect viabil și nu e făcută după „ureche”. Altfel, pot fi doar bani aruncați în vânt sau pe apa… mării. Asta pare să-și fi spus și Cosmin Olăroiu, atunci când a decis să investească banii făcuți cu trudă în fotbal, ca jucător și mai apoi ca antrenor. Pentru că este omul detaliilor, fie că vorbim de fotbal, ori de afaceri. Inspirat de ceea ce a văzut în afara țării, unde are deja vechime, „Oli” a vrut să aducă un plus de valoare pieței imobiliare autohtone. Ajutat de arhitectul Daniel Ciocăzanu, actualul antrenor al formației chineze Jiangsu Suning a investit peste 20 de milioane de euro într-un proiect imobiliar de lux la Mamaia.

 „Eu am lucrat cu Daniel (n.r. – arhitectul Daniel Ciocăzanu) în mai multe proiecte până la acest proiect. Cred că ne cunoaştem foarte bine, fiecare ştie ce vrea celălalt şi reuşim să ne întâlnim undeva la jumătatea drumului şi am creat lucruri frumoase şi interesante. Şi de asta am încercat să facem şi la o scară mai mare. Avem în plan mai multe proiecte, acesta este primul şi sper eu ca acest proiect să se ridice la nivelul pe care îl dorim şi să ne adresăm unui anumit segment de piaţă. Daniel face lucruri de genul ăsta şi de asta l-am cooptat tot timpul. Pentru că reuşim să ne înţelegem şi să facem lucruri peste nivelul marketului la momentul acesta”, a comentat Cosmin Olăroiu pentru Look Sport Live.

Cosmin Olăroiu susține că de fapt el doar administrează afacerea, adevăratul proprietar fiind de fapt fiul său, Dani Olăroiu.

Performer cu Steaua în Europa

Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Cosmin Olăroiu a realizat cele mai mari performanțe ca antrenor în România chiar la roș-albaștri. S-a afirmat în fotbalul mare ca jucător la Național București și Universitatea Craiova, în anii 90, iar în ultima parte a carierei a evoluat în Coreea de Sud și Japonia. Cariera de antrenor și-a început-o în 2001, la FC Național, unde a revenit în 2003 după ce a trecut câteva luni prin Ghencea. A ajuns la Politehnica Timișoara și a avut un retur de sezon (2004-2005) fabulos, după care Gigi Becali l-a convins să revină la Steaua, echipă alături de care a cucerit primul titlu național ca antrenor, precum și Supercupa României, în 2006.

Anul 2006 a însemnat și cea mai mare performanță internațională de după 1989 realizată de o echipă de club din România. După ce a eliminat-o pe rivala Rapid, Steaua București, cu Cosmin Olăroiu pe banca tehnică, a ajuns atunci până în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată dramatic de Middlesbrough, după ce roș-albaștrii câștigaseră în Ghencea cu 1-0, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0. Englezii s-au impus însă cu 4-2 și s-au calificat în fnala de la Eindhoven. Semifinala de Cupa UEFA a rămas cea mai mare realizare a unei echipe românești de club după 1989 și l-a avut printre artizani pe Cosmin Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, o antrenează din 2018 pe Jiangsu Suning.