Surpriză mare de la meteo pentru luna iunie. Ce se întâmplă cu vremea la început de vară

Stan Filon 11.05.2022, 15:48
Surpriză mare de la meteo pentru luna iunie. Ce se întâmplă cu vremea la început de vară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru începutul lunii iunie, iar veștile sunt înbucurătoare! Astfel, am aflat că vara începe în forță, anul acesta, cu temperaturi chiar mai ridicate decât în mod obișnuit. Meteorologii au spus cum va fi vremea în perioada 30 mai-6 iunie și așa s-a aflat că vremea va fi una foarte frumoasă, care anunță o vară cu temperaturi ridicate.

Surpriza meteo anunțată de ANM pentru luna iunie

Așadar a fost lansată prognoza meteo valabilă pentru primele zile din luna iunie. Astfel, am aflat că temperaturile vor fi unele destul de ridicate, ba chiar în unele zile vor depăși temperaturile medii ale acestei perioade. Vor fi însă și ploi, în unele zone ale țării, anunță meteorologii. Când se vor strânge norii, va ploua, nu glumă. În intervale scurte de timp, de câteva ore, aversele pot aduce cantităţi de precipitaţii ce depăşesc cantităţile medii lunare, spre bucuria agricultorilor, care spun că seceta le dă bătăi mari de cap.

Potrivit prognozei meteo publicate de ANM pentru perioada 30 mai – 6 iunie, în acest interval, mediile temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale acestei perioade. În regiunile vestice și sud-vestice, este posibil ca valorile termice să fie chiar și mai ridicate. În ceea ce privește eventualele ploi, potrivit prognozei ANM, în intervalul menționat, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale. Totuși, există posibilitatea unui excedent local în regiunile sudice și la munte, mai precizează ANM.

Surpriza meteo anuntata de ANM pentru luna iunie
Surpriza meteo anuntata de ANM pentru luna iunie

Temperaturi peste mediile anuale

Meteorologii mai spun că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Meteorologii au vorbit și despre cum va fi vremea în luna iulie. Aceștia spun că temperaturile vor fi destul de ridicate în majoritatea regiunilor din țară. La fel ca în cazul lunii iunie, și în luna iulie vom avea parte de zile cu ploi moderate în anumite intervale, dar, în majoritatea regiunilor, ne vom bucura de vreme însorită și temperaturi peste mediile anuale.

Urmăriți Impact.ro și pe