Furtuni, ploi şi temperaturi de 30 de grade Celsius. Prognoza meteo pentru luna mai

Badea Violeta 08.05.2022, 22:29
Furtuni, ploi şi temperaturi de 30 de grade Celsius. Prognoza meteo pentru luna mai

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au realizat prognoza meteo pentru luna mai a acestui an. Potrivit estimărilor meteorologilor, valorile termice vor fi destul de ridicate în cea mai mare parte a teritoriului, însă nu vor lipsi furtunile și ploile. Află în continuare cum va fi vremea în țara noastră, în lurmătoarele patru săptămâni!

Cum va fi vremea în România în luna mai 2022

Meteorologii anunță că a cincea lună din an va aduce temperaturi specifice celor de august. Totuși, specialiștii spun că precipitațiile își vor face apariția în toată țara, mai ales în regiunile de munte. Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, publicată de meteorologii de la ANM.

  • Prognoza meteo pentru săptămâna 9 – 15 mai 2022

Prima săptămână de prognoză aduce valori termice specifice anotimpului de primăvară, astfel că vom avea parte de soare și zile călduroase. Potrivit specialiștilor ANM, temperatura aerului va fi constantă pe tot teritoriul României, iar maximele se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius.

Meteorologii anunță că cel mai cald va fi în sudul și vestul țării, în jurul datei de 15 mai. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, în special la munte.

Cum va fi vremea in luna mai
Cum va fi vremea in luna mai
  • Prognoza meteo pentru săptămâna 16 – 23 mai 2022

A doua săptămână de prognoză aduce valori medii specifice perioadei din calendar. Temperaturile maxime se vor situa încadra între 17 și 26 de grade Celsius.

Cele mai ridicate valori vor fi în partea de sud, însă și în vest și nord-est se vor înregistra tempperaturi ridicate. Precipitațiile își vor face prezența în jurul zilelor de 16 și 19 mai.

  • Cum va fi vremea în săptămâna 23 – 30 mai 2022

Specialiștii ANM anunță că în ultima săptămână din luna mai se vor înregistra temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă din calendar.

Cele mai mari valori vor fi în vestul și sud-vestul României, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea zonelor țării.

  • Cum va fi vremea în săptămâna 30 mai – 6 iunie

Spre începutul lunii iunie, mediile valorilor termice vor fi în cea mai mare parte a țării apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, posibil chiar ușor mai ridicate în partea de sud și de sud-est a României. Regimul pluviometric va fi unul deficitar în zonele de sud, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...