Superstiții neștiute de Anul Nou. Mihai Voropchievici îți spune ce să faci de Revelion

Daria Petrescu 30.12.2019, 13:01
Superstiții neștiute de Anul Nou. Mihai Voropchievici îți spune ce să faci de Revelion

Mai este foarte puțin până la trecerea dintre ani. Puțini sunt însă, cei care știu ce înseamnă de fapt Revelionul. De asemenea, există superstiții, în cea mai importantă noapte din an.

Ce nu știi despre superstițiile de Anul Nou

Revelionul înseamnă îngroparea anului vechi și întâmpinarea Anului Nou.  În acest fel, stingerea luminilor în noaptea dintre ani semnifică întunericul desăvârșit provocat de moartea divinității. Aprinderea luminilor înseamnă nașterea divinității.

Despre obiectele din casă și ghinion

Mihai Voropchievici are câteva sfaturi legate de ordinea din casă, de cum trebuie ținute obiectele pentru a nu atrage ghinionul. Numerologul susține că nu e bine să ținem două maturi în casă, una lângă altă.

De asemenea, numerologii Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici susțin că trebuie să dăm cu matură în fiecare zi, chiar dacă nu e mizerie prin casă.

În colțurile din camere nu e bine să pui lucruri inutile, obiecte pe care le-ai achiziționat și de care nu ai reușit să te atașezi. Acea energie a camerei dispare și te blochează și pe ține.

În fiecare locuința există vibrații pozitive, însă acestea sunt împiedicate să ajungă la noi din cauza obiectelor care îngreunează spațiul fără nicio utilitate.

„Se spune că de Anul Nou se șterg colțurile casei pentru a lasă energiile să circule”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3, potrivit revistateo.ro.

Superstiții și Tradiții de Anul Nou la români

-Se spune că în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă cât mai mult zgomot. Acest lucru alungă  toate spiritele rele. Unii spun să  ții în buzunar o căpățână de usturoi.  Asta te poate ajuta și mai tare să te ții departe de spirite rele.

Se spune că în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă cât mai mult zgomot
Se spune că în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă cât mai mult zgomot

– în ultima zi din an și în prima zi din anul următor este bine să nu aruncăm nimic din casă. Mai mult decât atât, nu trebuie să rămânem cu nicio datorie pentru că altfel vom fi datori tot anul.

-tradiția spune că prima persoană care trece pragul casei în prima zi din an te va influența pe tot parcursul anului. Se zice că persoanele brunete aduc noroc, pe când cele roșcate și blonde aduc ghinion.

-fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, alături de un ban și o ramură de măr. Astfel, fetele își vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.

-la  miezul nopții trebuie să lăsăm ușa deschisă pentru a permite anului vechi să iasă și celui nou să pătrundă înăuntru. Colindele joacă un rol important în noaptea de Anul Nou. Cele mai populare dintre acestea sunt Plugușorul și Sorcova.

Foto: Pro tv.ro

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe