Superstiții: ce înseamnă, de fapt, numărul 666. De ce toată lumea crede că e diabolic

Daria Petrescu 04.08.2020, 19:43
Superstiții: ce înseamnă, de fapt, numărul 666. De ce toată lumea crede că e diabolic

Viața oamenilor a fost de alungul timpului dominată de superstiții și credințe. Acestea au atras atenția, din cele mai vechi timpuri, mai multor călători străini. Superstiția este strâns legată de o explicație mistică asumată cultural, religios sau social. Nu are însă un temei științific. Este vorba despre credința în spirite, farmece sau semne prevestitoare. Una dintre ele este despre interpretarea numărului 666, despre care toată lumea crede că este diabolic. În realitate, explicația este alta. Ce înseamnă, de fapt, numărul 666.

Cum este interpretat în Biblie numărul 666 și ce înseamnă, de fapt

Despre numărul 666 s-a spus de mii de ani că are o semnificație negativă. Prejudiciul religios al acestui număr a apărut în urmă cu trei mii de ani și este menționat de trei ori în Vechiul Testament. Ce au descoperit, de fapt, oamenii de știință și cum ar trebui el interpretat. Ei bine, mai jos puteți afla cum a apărut această superstiție și ce înseamnă 666.

Numele Fiarei Apocalipsei este trecut în Biblie ca numărul 666, iar când vorbim de „fiare”, înțelegem două animale biblice. Prima dintre el ear fi apărut din mare, avea 7 capete și 10 coarne. Animalul semănă cu un leopard, dar cu picioare de urs și gura de leu. Despre al doilea animal se spune că iese din pământ și este un berbec demonic.

Numele Fiarei Apocalipsei este trecut în Biblie ca numărul 666
Numele Fiarei Apocalipsei este trecut în Biblie ca numărul 666

Pornind de la astea, a apărut termenul de Anticrist – persoană cu o esență malefică, opusul lui Iisus Hristos. S-a întâmplat în Evul Mediu și a apărut sub pretextul Fiarei Apocalipsei. Trebuie menționat faptul că numărul 666 nu era cunoscut de europenii medievali. Ei considerau că este vorba doar de un număr zecimal arab.

Se spune că ar fi vorba despre o greșeală

Matematicienii europeni au început să folosească aceste cifre în perioada Renașterii, acestea fiind scrise până atunci cu cifre romane. Puțini sunt ănsă, cei care știu cum se descifrează numărul Fiarei. Atlas-geografic.net a deslușit misterul și a explicat pas cu pas valoarea numerică a numărului 666.

Adunând valorile numerice ale literelor între ele, A = 1, B = 2, G = 3, se obține numărul numelui. De altfel, toate aceste litere din antichitate, aveao o valoare numerică. De exemplu, în limba greacă, cuvântul „amen” are valoarea numerică de 99.

În Antichitate se spunea că oamenii ale căror nume aveau aceeași valoare numerică aveau o relație specială între ei. Cuplurile, de exemplu, erau considerate fericite, dacă aveau aceleași nume. Astfel, se spune că orice om al cărui număr al numelui este 666 este asociat cu Fiara, potrivit Cartei Apocalipsei.

Se pare că este vorba despre o greșeală. Potrivit teologilor, unii călugări creștini ar fi făcut o greșeală, iar numărul fiarei ar fi 616 și nu 666.

Urmăriți Impact.ro și pe